La Cate de Figueres acollirà aquest dijous a les set de la tarda Remenant els boscos de nit, la primera de les obres de la Mostra de Teatre Inclusio que es faran a la ciutat entre aquest mes i l'abril de la mà del Grup d'Empordanesos i Empordaneses per a la Solidaritat (GEES), Càritas Figueres i el Servei d'Acció Cívica i Cooperació de l'Ajuntament.

El projecte, proposat per la Coordinadora d'ONG Solidàries, busca a través de tres obres de teatre, acostar a la ciutadania temàtiques que solen passar desaparcebudes i que incideixen directament i indirectament en la cohesió social. La iniciativa vol portar al teatre persones que no hi assisteixen habitualment i està concebuda com un teatre-fòrum en el qual, al final de cada representació, els actors, actrius i directors establiran un debat amb el públic.

Les peces teatrals compten amb un fort component de treball de cohesió i cooperació entre les persones i comunitats que hi participen. Les representacions s'iniciaran aquest dijous amb l'obra de la Cate i continuaran al barri de la Marca de l'Ham el 13 de març a les vuit al centre cívic Joaquim Xirau amb Tres relats de vida. Dones protagonistes o l'11 d'abril a les sis de la tarda a la plaça Alcalà la Real amb Històries d'un p0ble.