El regidor José Manuel Gallego que va abandonar el govern de Xavier Sanllehí (CiU), José Manuel Gallego, fa uns mesos es presentarà a les properes eleccions amb un partit, Plataforma Cívica de Castelló i Empuriabrava, en una llista en què hi haurà cares noves però també algun exregidor. Empuriabrava és una de les principals preocupacions, tant la integració al centre històric, com impulsar-la. Asseguren que està "morta". La zona blava es replantejarà sempre que es pugui rescindir l'actual contracte amb l'empresa concessionària.

"Ara s'han centrat molt en la situació econòmica del poble, però no és suficient", diu Gallego, que ahir es va presentar oficialment. Remarca que "Empuriabrava està pràcticament morta". A les darreres eleccions es va presentar un partit centrat en Empuriabrava, Udem -actualment al govern amb Sanllehí- i CiU apostava per crear una Entitat Municipal Descentralitzada, però no s'ha tirat endavant. Per a Gallego, "la gent està molt desencantada, el tancament de passarel·la ha fet molt mal, i la zona blava ha acabat d'arruinar i la gent no veu futur". A més, assegura que se senten enganyats per temes com l'EMD. "Sí que es podia fer, a Torroella s'ha aconseguit, que potser trigaria vuit o deu anys, potser sí". Tot i això, Gallego avança que el seu grup el que planteja és integrar els dos nuclis en un sol poble. La plataforma Cívica de Castelló i Empuriabrava neix amb l'estructura de la plataforma de Roses que va crear Ramon Verdaguer.

Gallego va anunciar el novembre de l'any passat que abandonava el govern de Sanllehí integrat per CiU -el partit amb el que es va presentar-, Udem, SI i IPM-PM. Durant els darrers quatre anys ha portat la regidora d'Urbanisme i ha estat conseller delegat de Castelló 2000. En el moment d'abandonar i passar a ser no adscrit per discrepàncies amb l'alcalde que considera va acusar-lo de no tenir en compte els regidors del govern ni peremtre'ls tirar endavant moltes de les iniciatives. Sanllehí es va defensar assegurant que Gallego tenia unes aspiracions polítiques que es van veure frustrades quan el partit li va dir que hi comptava de nou i que no pensava fer primàries com demanava.

Malgrat des dels regidors del govern sempre ho han negat, en els darrers mesos hi ha hagut dubtes sobre la candidatura de Sanllehí. En un primer moment va anunciar que repetia de candidat però fa unes setmanes, davant veus que apuntaven que no, es limitava a dir que "ni que sí ni que no" i que ja s'anunciaria en el seu moment. A les darreres declaracions públiques, en canvi, assegura que es presentaria

Per a les properes eleccions s'han confirmat la presentació del PSC, Jaume Moret, CiU amb Xavier Sanllehí, ERC amb Salvi Güell i Entesa amb Montse Escutia.