Un grup de veïns de Cistella està recollint signatures contra la pavimentació d'un aparcament a l'entrada del poble perquè acusen l'alcalde, Enric Gironella, de "destrossar els racons" per acontentar els visitants de cap de setmana. Per part de l'Ajuntament, diu que l'afectació és mínima i que es fa per dotar l'espai on ja s'estaciona de "més seguretat" i evitar que s'aparqui al poble.

Els veïns volen aturar el projecte, tot i que les obres ja han començat. Dilluns es va començar la pavimentació. Es queixen que un projecte d'aquesta envergadura s'hagi fet sense consultar els veïns - tot i que es va passar per ple i estava a exposició pública- i que s'hagi arrancat una figuera de més de 50 anys per construir-hi una vorera. El projecte preveu convertir aquesta zona en un aparcament dissuasiu, segons ha explicat l'alcalde. "Volem que l'aparcament sigui atractiu, per això pavimentarem 50 metres i adequarem l'espai amb més llum i arbres, per així dotar-lo de més seguretat". Segons Gironella, amb aquest aparcament es vol dissuadir els visitants i els veïns que s'aparqui a la plaça del poble "i més ara que tornarà a entrar en vigor la restricció d'aparcar a la plaça els festius i caps de setmana". El projecte té un cost de 40.000 euros procedents de la Diputació de Girona i que té en compte també la pavimentació del carrer Hostal, de Cistella.

Els veïns, que demanen una reunió amb l'alcalde, es queixen que "la política d'aquesta ajuntament és la del paviment, estan destrossant els racons del poble i ho estan fent sense mesura ni gust". Ho diu una de les veïnes, que la zona estava bé. "Hi havia una figuera centenària on havíem penjat un gronxador perquè la mainada jugués. A més, els nens del poble havien condicionat un espai per fer-hi un circuit de bicicletes", remarca i afegeix que "ara tot això s'ho han carregat per acontentar els "dominguers" i no s'embrutin les sabates, però que passa amb la gent del poble? No tenim dret a decidir com volem el nostre poble?"

Gironella ha volgut deixar clar que la figuera -diu que no és centenària, explica- es va arrancar perquè estava "seca per dins" i podria suposar un perill per als vianants. L'alcalde ha reconegut que possiblement havia faltat "comunicació" amb els veïns. Explica que només pavimentaran 50 metres, i la resta de les dues parcel·les les netejaran i posaran sauló. "Entenc l'enuig dels veïns i potser sí que ha faltat més informació", diu Giroplicat. Les dues parcel·les es volen destinar a equipaments però està aturat per falta de subvencions. Els veïns esperen reunir-se properament i no descarten portar a terme més accions.