La vorera sud de la Rambla de Figueres es va reobrir a la circulació de vianants després de gairebé tres mesos tancada per les obres de reparació de l'esvoranc provocat per la llevantada del passat 30 de novembre. Els tècnics municipals han donat llum verda a la decisió perquè els treballs per reomplir i compartar de grava i sorra la part posterior als murs i la volta han assolit la cota suficient per descartar la possibilitat d'esllavissaments. Paral·lelament, l'Ajuntament té a licitació les obres de reurbanització de la Rambla, que es podrien iniciar en un parell de setmanes.

Els treballs d'emergència van sobre el calendari previst i, gairebé, a una velocitat de creuer. L'objectiu és que aquest emblemàtic espai de la ciutat estigui plenament operatiu per Sant Jordi -si no abans. De moment, es reobrirà la vorera tal i com fa temps que reclamaven veïns i comerciants de la zona.

La setmana passada es va acabar de formigonar la resta de volta que quedava deixant completament tapat l'esvoranc. A principis d'aquesta es va formigonar també el registre d'entrada que es deixarà de forma permanent en aquest tram i, dijous, es va iniciar el bolcatge de grava i terra a la part de la calçada que es va enderrocar de forma controlada per risc de despreniments. L'actuació permetrà tapar completament el que quedava buit fins a 40 centímetres de la superfície.

Per això, l'Ajuntament ja aborda a través d'un procediment negociat sense publicitat la reposició de la part de sota. L'acabat que permetrà dotar d'arbrat, mobiliari, enllumenat o reobrir el trànsit rodat, entre d'altres. En projecte està valorat en en gairebé 100.000 euros, concretament 99.768,32. Aquest import està inclòs en el pressuspost total de les obres d'emergència que ascedeixen als 495.618,31 euros. Les obres tenen un termini d'execució de dos mesos. L'Ajuntament preveu executar-los la setmana vinent.