La companyia Endesa, amb el suport dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres, va portar a terme ahir el quart operatiu contra el frau elèctric al barri del Culubret, on de nou es van detectar irregularitats. Dels 55 domicilis on es van fer inspecions, en 11 es van detectar infraccions. En nou es va tallar directament el subministrament i a dos se'ls va regularitzar la situació. L'alcaldessa de Figueres remarca que al barri encara hi ha talls de llum per un excés de consum i es continuaran els controls periòdics.

Endesa ha informat que els controls formen part de la mateixa actuació que els dies 17 i 19 de desembre, i el 13 de febrer van portar a realitzar més de dues-centes inspeccions a domicilis per acabar amb el frau elèctric que va comportar durant més d'un mes talls de llum pràcticament diaris al barri del Culubret. L'operatiu es va estendre també per detectar cultius de marihuana. En l'actuació d'ahir no es va detectar cap infracció relacionada amb substàncies estupefaents.

Els tècnics van començar a les vuit del matí repetint les accions de les anteriors ocasions. Els operaris van pentinar el carrer del Ter, la via que condueix a Llers i separa el barri del Culubret del de Sant Joan. Segons les fonts municipals, no es van trobar reincidents però dels més de mig centenar de punts controlats, 11 cometien infraccions que van portar a restringir directament el servei en nou casos. Dos, en canvi, se'ls va poder regularitzar. Al barri el principal frau es dóna perquè tenen pòlisses de comptadors i contractes però fan un consum exagerat d'electricitat que no es correspon amb la potència contractada. També s'han produït casos en què es punxa la xarxa elèctrica. Una vegada retirats els comptadors, els propietaris han de contactar amb els instal·ladors autoritzats perquè els tornin a posar un comptador i legalitzar la situació. En aquesta ocasió no s'han trobat reincidents, una situació que sí es va produir a l'operatiu del 13 de febrer, en què 13 de les infraccions es van trobar en domicilis on ja s'havia detectat frau de llum. Des del 17 de desembre es fan operatius, després que els constants talls de llum al barri comportessin les queixes dels veïns i la petició municipal que s'actués. A l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, li consta que continuen patint talls de llum. "Vam tenir un problema fort al desembre que era diari i que els marxava fins a deu hores però continuen havent-n'hi no només al Culubret sinó també a Sant Joan". Per tant, entén que continua produint-se un frau de llum. Felip assenyala que, a més, l'operatiu del 13 de febrer va permetre comprovar que hi ha persones reincidents, uns casos que es denuncien als jutjats. "El frau de llei no és gratuït, hi ha una denúncia judicial i hi haurà un recorregut judicial" i adverteix que "no podem deixar de fer-hi controls periòdics" per acabar amb aquesta situació.