El periodista i ara número dos de la llista de CiU a les municipals de Figueres, Francesc Cruanyes, va desvincular ahir la seva entrada a la política del conflicte que en les darreres setmanes s'ha fet públic amb TVE i l'expedient que se li ha obert per "escriure en altres mitjans". Cruanyes, que va ser presentat oficialment ahir, va assegurar que la proposta li va arribar de la mà de l'alcaldessa i candidata, Marta Felip, molt abans que es produïssin aquests fets i que va donar-li el sí també "molt abans".

"A la vida tot són etapes i em trobo en un moment amb ganes de fer canvis", va afegir. Amb tot, el periodista va assegurar que continua considerant-se com a tal però que, inevitablement, farà un "parèntesi" per dedicar-se a la seva ciutat amb un projecte que, diu, l'il·lusiona. Sobre els principals reptes de ciutat, Cruanyes va dir que "a Figueres li falta orgull de ciutat" així com potenciar-la com a ciutat cultural i turística.

Per la seva banda, Felip va destacar les qualitats del periodista i va comparar-lo amb ella assegurant que "tots dos són polítics sobrevinguts que hem entrat al projecte de CiU de forma independent". En aquest sentit, la candidata va insistir en què a la política municipal no compten tant les sigles dels partits com en altres àmbits i que el que valoren és el "projecte compartit".

Felip va insistir que encara no han acabat de confeccionar la llista i que, per tant, encara no ha pensat el cartipàs però va aclarir que hi ha unes àrees que "ja hem parlat que no assumiria com són Hisenda o gestió de personal". "Per a la resta, tot està obert", va concloure.