L'Ajuntament de Castelló té des del passat 4 de març la concessió durant trenta anys del passeig d'Empuriabrava, un espai que des de feia 40 anys estava en mans d'una empresa privada, segons l'alcalde, Xavier Sanllehí, un cas únic a l'Estat espanyol. La situació ha suposat una escassa inversió en millores i manteniment en quatre dècades en un dels principals punts turístics de la marina, la façana litoral. S'invertiran 3,2 milions d'euros en la seva remodelació en els pròxims tres anys en una actuació integral per millorar un espai de més de 70.000 metres quadrats.

Sanllehí ha posat de manifest que queda molta feina per fer perquè durant aquests anys pràcticament no s'hi ha fet manteniment, malgrat que s'havien fet continus requeriments a la concessionària per tal que actués en la millora del passeig i "evitar que es degradés". L'Ajuntament, fins i tot, havia assumit les tasques com a única solució. L'objectiu ara és transformar l'espai, un dels més importants turísticament. Es renovarà la pavimentació del passeig i l'enllumenat, s'afegiran serveis o equipaments com ara un carril bici i àrees de jocs infantils i es construiran passeres per accedir a la platja. També es preveu enderrocar i renovar les estructures més envellides, com les dutxes de la platja i remodelar els quatre edificis que actualment ocupen l'espai. Per a la seva concessió s'obrirà en breu un concurs públic on podran concórrer les empreses interessades. Una de les condicions del concurs serà que els negocis que s'hi obrin estiguin oberts tot l'any.

Ingressos de les concessions

Sanllehí també ha assenyalat que la inversió que es farà al passeig serà finançada amb els ingressos de les concessions que es trauran a concurs pels serveis i locals a la platja i al passeig. "A diferència del que ha passat fins ara, tindrem un retorn d'ingressos que podrem invertir en la seva totalitat en la millora de l'espai", ha afegit. Les actuacions ja han començat per tenir les primeres millores al'estiu. S'ha col·locat un nou parc de salut, s'ha començat la construcció de dues noves àrees infantils i la instal·lació de noves dutxes. També es construiran sis passeres de formigó per unir el passeig amb la platja i s'enderrocarà el mini golft. Un cop finalitzades aquestes primeres actuacions, arribat l'hivern s'aprofitarà per planificar i realitzar els tràmits administratius necessaris per poder iniciar les obres de remodelació dels quatre edificis destinats a restauració i es començarà a asfaltar de nou tot el passeig. A la segona fase s'instal·laran els nous fanals a la part més propera a la platja on actualment no hi ha ni un punt de llum. Finalment, també es preveu instal·lar lavabos públics gratuïts i adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, ampliar el paviment del costat de la platja per tal que hi puguin circular més còmodament els vianants i construir un nou carril bici.

La història de la concessió es remunta a l'any 1971, quan es va atorgar a Ampuriabrava SA ocupar els terrenys de domini públic maritimoterrestre del tram de platja comprès entre els rius Muga i Salins. Posteriorment, la Dirección General de Costas, l'any 1994, autoritza la transferència de la concessió a favor de Servicios Náuticos SL.