Vilafant i un grup de voluntaris estan ultimant els tràmits per constituir el grup de Protecció Civil Vilafant, que actuarà en catàstrofes i emergències, però també donarà suport a esdeveniments esportius, culturals o actes de grans afluències de gent. El procés culmina una tasca iniciada l'any passat per poder disposar de les persones necessàries i la formació que requereix la legislació.

Deu persones van participar ahir en el curs bàsic necessari que continuaran en les properes setmanes per ser voluntari de protecció i està prevista una segona convocatòria al setembre. Van fer el curs a les instal·lacions de protecció civil Figueres, que recentment han estrenat equipació, i es va comptar amb la presència de les alcaldesses de Vilafant i Figueres, Consol Cantenys i Marta Felip. Aquesta mateixa setmana a Vilafant es va signar el conveni que marca les pautes de les tasques i obligacions de cada una de les parts. El president de protecció, Josep Toyo, constata que podran fer tasques preventives i de suport. En una població amb més de quatre mil veïns i una petita policia amb quatre agents la feina que podran fer els voluntaris que integraran Protecció Civil es considera de gran importància.

Des de fa un any treballen per crear el grup, que estarà integrat per 31 persones voluntàries. De moment encara estan a l'espera de disposar d'un local però com preveu el conveni poden fer ús de les eines de la brigada municipal quan sigui necessari actuar.