Aquest dissabte al matí, membres del consistori de Roses (Alt Empordà) i de la Policia Local de la vila han retirat un dofí mort que feia dos dies que es trobava avarat a la cala Murtra. L'animal va aparèixer en aquesta platja el passat dijous i, ràpidament, el consistori va avisar als membres del CRAM per si volien recuperar l'animal i analitzar les causes de la seva mort. Tot i l'interès dels científics, el cos del dofí es trobava en avançat estat de descomposició. Per aquest motiu, aquest dissabte al matí, amb llanxa pneumàtica l'han remolcat fins a la platja de Canyelles Petites, on una retroexcavadora l'ha retirat de la sorra. L'animal no tenia cap ferida externa.

Tal com ha explicat el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Roses, Àngel Tarrero, el passat dijous van tenir constància que havia aparegut el cadàver d'un dofí prop de la Cala Murtra. Fins al lloc s'hi van desplaçar efectius de la Policia Local de Roses i, al mateix temps, van trucar al CRAM i als Mossos d'Esquadra. Tot i que els científics estaven molt interessats en analitzar l'exemplar i descobrir les causes de la mort, l'avançat estat de descomposició que presentava l'animal no ha permès que es pogués estudiar en profunditat.

Per això, aquest dissabte al matí, s'ha remolcat el dofí fins a la platja de Canyelles petites i allà se l'ha extret de l'aigua per destruir-lo. Fins aquest indret s'han desplaçat membres de l'Ajuntament de Roses i de l'empresa local de neteja del municipi. Tarrero ha detallat que l'animal no presentava cap ferida externa però que es podia veure clarament que feia dies que havia mort.

L'avistament o aparició de dofins no és un fet excepcional a Roses. Ara fa uns quatre mesos un exemplar viu es va endinsar dins la badia fins a arribar al moll comercial del municipi, on es troben els vaixells atracats. "No recordo que mai abans cap altre dofí hagués fet una cosa similar. Això demostra que, no sé per quin motiu, els dofins visiten la badia de Roses i, durant l'estiu, fins i tot s'acosten a banyistes que es troben a la cala Jóncols o Montjoi", ha explicat Tarrero.