Figueres ha donat llum verd a un tràmit per permetre posar en servei un càmping de primer nivell a tocar la N-II, a la sortida de la ciutat, que tindrà capacitat per a unes dues mil persones i que incrementarà l'oferta turística de la ciutat. El tràmit suposa fer una modificació al planejament. Alguns grups de l'oposició demanaven esperar-se al POUM però l'alcaldessa, Marta Felip, va considerar que és bo donar impuls a les noves iniciatives que ajudaran a reactivar l'economia i amplia l'oferta turística a la ciutat.

Els terrenys, unes 14 hectàrees, són de sòl no urbanitzable. Es tracta de l'antic càmping Pous, on només funcionen una part de les instal·lacions, que no són les d'allotjament. Els propietaris van començar a tramitar fa més d'un any el permís per ampliar i millorar les instal·lacions, que el convertirien en un equipament de primer nivell i amb una gran capacitat d'allotjament. A més, suposaria disposar d'una nova oferta perquè actualment no hi ha places d'acampada ni tampoc alberg.

El projecte, que es pretén ?executar per fases, preveu fer-hi parcel·les per a zona d'acampada i per a caravanes, per a bungalous i autocaravanes, a banda de diferents serveis com zona esportiva, un minigolf, parc aquàtic i els edificis de serveis necessaris. En una primera fase s'impulsaria l'activitat amb la zona d'acampada i per a caravanes, així com els serveis necessaris.

L'Ajuntament en el ple celebrat aquesta setmana va aprovar permetre la modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística per admetre l'ús de càmping en el sòn no urbanitzable a l'àmbit del càmping Pous. L'alcaldessa, Marta Felip, va explicar que el propietari, de nacionalitat francesa, va iniciar els tràmits a l'abril de l'any passat per introduir nous usos a l'àmbit del càmping Pous.

Des de l'oposició, el regidor d'ICV, Xavier Montfort, va indicar que la zona es veurà afectada els propers anys per infraetructures com la ronda nord. Per tant, va veure positiu un càmping a Figueres però va apuntar que "no volem oblidar que estem en mig de la redacció d'un pla general que ha de donar una visió global de com queda la zona". Per això, creu que potser seria bo esperar a la redacció definitiva del pla general i no fer la modificació en aquest punt. En la mateixa línia es va manifestar la CUP. El regidor, Joan Font, va apuntar que no entren a valorar la iniciativa però "sí que es fa enmig de la tramitació del pla general i no és el moment d'aprovar això".

L'alcaldessa, Marta Felip, va defensar que "és important que donem agilitat i anem avançant en tot allò que sigui generació d'activitat econòmica i sobretot si és d'interès turístic i completar l'oferta hotelera o d'allotjament que hi ha al ciutat". Segons recorda, fa més d'un any que "el promotor ve demanant la modificació i amb totes les garanties possibles de sostenbilitat i comptabilitat amb l'entorn que l'envolta i és idoni que avancem" perquè el planejament del POUM és molt llarg, va dir.