L'Ajuntament de Figueres va presentar dilluns una denúncia davant els Mossos d'Esquadra contra els tres militars que la matinada de diumenge van robar una estelada de tres per dos metres a la Rambla de Figueres. Els autors del robatori, tres militars que van ser identificats pels Mossos d'Esquadra quan fugien del lloc dels fets en un vehicle, s'enfronten a una falta de furt. És la tercera estelada que els roben. El coronel en Cap Rafael Morenza, de la base militar de Sant Climent, va reunir-se ahir amb l'alcaldessa, Marta Felip, "a presentar els seus respectes".

Fons del consistori van explicar que han decidit presentar denúncia perquè s'ha identificat la persona i perquè no és la primera vegada que es produeix. El darrer es va produir la setmana passada al passeig Lluís Companys, però també s'havia robat una altra estelada a la plaça Francesc Macià. Els Mossos d'Esquadra ja han entregat l'estelada. Com que estava malmesa està previst col·locar-ne avui una de nova.

Segons fons de L'Ajuntament de Figueres, com que els lladres no van fer malbé ni el pal ni la mateixa estelada i no es tracta d'una bandera oficial, s'enfrontaran a una falta de furt. Amb tot, i aprofitant el fet que per una vegada se'ls ha pogut identificar, van decidir presentar la denúncia "farts" dels continus robatoris d'estelades.

Els darrers fets van tenir lloc la matinada de diumenge pels volts de tres quarts de cinc de la matinada. Una patrulla dels Mossos que estava fent tasques de control va veure com tres homes corrien per la Rambla i entraven amb presses a l'interior d'un vehicle. Els agents els van aturar i van poder comprovar que portaven una estelada que acabaven de sostreure.

L'estelada del Port

Com va passar amb un cas anterior al Port de la Selva, un comandament de la base militar de Sant Climent Sescebes, en aquest cas el coronel Rafale Morenza es va desplaçar fins a l'Ajuntament. La visita va ser curta i segons les fonts municipals hauria presentant els seus respectes després que un dels seus subordinats fos el responsable dels fets.

És la segona vegada que es poden relacionar als militars amb actes contra les estelades. La primera va ser l'octubre de l'any passat, quan un grup de militars que estava fent unes maniobres va arrencar una estelada del castell de Sant Salvador de Verdera, a tocar el monestir de Sant Pere de Rodes. Personal del monestir va presenciar els fets i de seguida es va atribuir als militars.

Com en aquesta ocasió un comandament es va disculpar pels fets. No obstant això, uns dies més tard -quan es va reposar la bandera al seu lloc- el pal que ?aguantava l'estelada va aparèixer doblegat. Poc dies més tard, a principi de novembre, va desaparèixer l'estelada que es trobava a l'entrada del poble que havia col·locat l'Ajuntament.