La Guàrdia Urbana de Figueres va portar a terme ahir una inspecció per saber si hi havia pisos ocupats als números 7, 10 i 11 del carrer Cresques Elies. El control va permetre detectar al número 11 el cas d'una família de nou persones, set d'elles menors d'edat que ocupaven una vivenda i tenien els contadors de llum i aigua punxats.

L'operatiu es va portar a terme al matí amb diversos agents de la Guàrdia Urbana que van fer comprovacions a tres vivendes. Una família d'ètnia gitana ocupava un pis a la setena planta. Van informar que el pis pertanyia a un banc i es va poder comprovar que hi residien els set membres de la família, d'ètnia gitana.

Després de conèixer la situació, l'Ajuntament ara ho abordarà des dels serveis socials. En un segon pis on es va fer un control es tractava d'un apartament de lloguer i sense irregularitats al subministrament elèctric. En el tercer, en canvi, la família va manifestar que estaven intentant regularitzar la situació de pagament. Van informar que no podien pagar la hipoteca i que estaven intentant negociar amb el banc pagar un lloguer social. En aquest cas tampoc hi havia irregularitats en el subministrament elèctric.

Problemes per ocupacions

Figueres té problemes, com moltes poblacions veïnes, per l'ocupació il.legal de pisos. Un dels principals es dóna a un bloc del carrer Ramon Mandri que és propietat d'una entitat bancària. L'Ajuntament està treballant juntament amb aquesta per tal que una entitat sense ànim de lucre gestioni l'edifici que en té part d'ocupats, llogaters que han deixat de pagar i altres apartaments que estan lliures. A més, es fan controls en punts on es detecta el problema. El darrer el 17 d'abril a un edifici a Horta Capellera on els veïns s'havien queixat per vivendes ocupades il.legalment. Hi va actuar també Endesa i Fisersa que van detectar 27 fraus elèctrics i d'aigua.