Set robatoris en dos locals de restauració de Figueres en mig any van posar en alerta els Mossos d'Esquadra. Ambdós estaven gestionats pel mateix gerent i ell era qui sempre denunciava els fets. En cap dels robatoris, els agents havien pogut veure mai les gravacions de les càmeres de vigilància. Un seguit d'indicis que els van fer sospitar i finalment, van comprovar que qui estava darrere dels robatoris era el gerent dels dos locals. Un home, de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres que fins i tot havia arribat a coaccionar una de les treballadores perquè mentís sobre l'autoria dels fets, i que havia arribat a cobrar més de 23.000 euros de l'asseguradora.

Per tot això, els agents de la comissaria de Figueres el van arrestar com a presumpte autor de set delictes de robatori amb força, tres delictes d'apropiació indeguda, cinc delictes de simulació de delicte, un delicte de coaccions i un delicte d'estafa. El detingut va passar el dia 13 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat en càrrecs.

El cas arrenca en l'últim robatori del 2 de març passat, quan els Mossos de la comissaria de Figueres van obrir una investigació per esbrinar l'autor del robatori amb força en una cafeteria de la zona d'oci nocturn, coneguda com la plaça del Sol de Figueres. Segons la denúncia, algú havia accedit al local el Sol i havia esbotzat tres màquines escurabutxaques.

Durant les indagacions, els agents van veure que l'establiment saquejat juntament amb un altre negoci de les rodalies, acumulaven un total de set robatoris amb força durant el darrer any i mig. Els dos locals són molt aprop l'un de l'altre i estaven gestionats per la mateixa empresa. A més, el gerent dels establiments era la persona que sempre denunciava els delictes.

Als agents els va cridar l'atenció que, tot i els locals disposaven d'un sistema de videovigilància, el responsable mai tenia disponibles les gravacions per poder ser visionades pels policies. Tots els indicis feien sospitar que algú relacionat amb els establiments estava darrere dels robatoris.

Finalment els Mossos d'Esquadra van descobrir que els robatoris haurien estat comesos pel mateix gerent dels negocis. A més, van comprovar que hauria cobrat de la companyia asseguradora més de 23.000 euros.

Robava els diners de la caixa

També van esbrinar que el denunciant coaccionava una de les treballadores perquè donés fals testimoni sobre qui podia ser l'autor dels robatoris. Així mateix, se li va imputar delictes d'apropiació indeguda ja que es va quedar diners de la caixa registradora diverses vegades i els va denunciar com a sostracció. Un cop determinada la presumpta relació del gerent amb els diferents delictes investigats, els Mossos van detenir-lo, el 12 de maig a Figueres.