Nova troballa armamentística a la badia de Roses: una mina de la II?Guerra Mundial. En concret al fons marí de la platja de l'Almadrava a uns 800 metres de la costa. La Guàrdia Civil es troba al càrrec del cas i ahir es van desplaçar juntament amb els?Mossos d'Esquadra a la zona per determinar la posició de la mina.

Un cop la van localitzar, la van senyalitzar amb una boia de color vermell i avui el matí es preveu que es detoni si així ho creuen els especialistes. La mina, anomenada del tipus orinque, té uns 356 centímetres de diàmetre. Efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil es va submergir ahir al migdia a la zona i va localitzar la mina tal com se'ls havia indicat.

Aquesta no és la primera mina d'aquesta tipologia que es fa detonar a Roses. Fa dos anys, van fer detonar una mina d'uns 300 quilos i de la Segona Guerra Mundial que es trobava a uns 50 metres de la costa de cala Pelosa. I el 2011 també a l'Almadrava se'n va fer explotar de forma controlada una altra que pesava prop de 300 quilos. Els artefactes haurien arribat al cap de Creus arrossegats pels temporals.