Comencen a urbanitzar el sector de l'hotel de Custo i 104 cases a Cadaqués

Els promotors han començat els treballs per adequar els carrers i els serveis al paratge de sa Guarda

06.06.2015 | 07:05
Comencen a urbanitzar el sector de l'hotel de Custo i 104 cases a Cadaqués

Un grup d´inversió holandès i una empresa del dissenyador Custo Dalmau i el seu germà han començat les obres d´urbanització del sector de sa Guarda on es projecta construir 104 cases i un hotel de luxe. Els treballs es van aturar l´any passat per falta de documentació. Solventades les peticions tenen tots els permisos per urbanitzar, en una sola fase, tot el paratge, un sector al límit de les zones urbanitzades i també del Parc Natural de Cap de Creus.

El paratge comptarà amb 52 parcel·les per a habitatges, a cadascuna de les quals es pot fer una vivenda. A la part central s´hi preveu un hotel de luxe d´uns quatre mil metres quadrats. El projecte és conegut com el de Custo pel renom del dissenyador de moda que és un dels inversors i suposa urbanitzar una àmplia àrea entre el camí del Puig Ferral que voreja zones com la del pavelló i la carretera de Cadaqués al cap de Creus. Hi ha un únic veí que quedaria dins el sector i que va presentar recursos al projecte. A la resta s´hi preveuen unes quatre illes d´habitatges amb espais verds entre elles i un hotel a la part central.

Les obres van començar l´any passat amb un dels vials però es van aturar. Segons ha explicat l´alcalde en funcions, Joan Figueras, faltava una documentació que es va solventar i ara disposen de tots els permisos. A més, pretenien urbanitzar el sector per fases i se´ls va condicionar a fer-ho d´una sola vegada. Per iniciar el projecte constructiu encara no s´ha presentat res, ha constatat l´alcalde. A banda dels contenciosos d´un veí, hi havia veus crítiques que demanaven preservar una antiga mina d´aigua. Figueras ha informat que no hi estan obligats però que els promotors haurien acceptat.

En el projecte hi està implicat el dissenyador de moda i el seu germà a través de l´empresa Domus Viator, amb la qual tenen una part de les parcel·les i un grup holandès té llum verda per part de l´Ajuntament des del 2010. Ha tingut alguns entrebancs i ha hagut d´adaptar-se a les restriccions que va plantejar posteriorment la Generalitat.

Un pla parcial de 1995

La primera modificació de l´ordenament urbanístic per tirar endavant el pla parcial de la zona que datava de 1995 es va presentar el 2009. Després de l´autorització municipal de la Generalitat va obligar a fer-hi algunes modificacions com la distribució de les zones verdes o la reducció de l´edificabilitat inicial un 32% aproximadament, tot i que es van mantenir els 104 habitatges previstos en els 150.000 metres quadrats de sòl. L´hotel es preveu que sigui una edificació molt horizontal i integrada a l´entorn. Les obres que ara han començat s´aturaran en uns quinze dies per la temporada turística.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Diversos ferits en un accident a la C-31

Diversos ferits en un accident a la C-31

Una col·lisió frontal amb cinc turismes implicats en un xoc a l'altura del Far d'Empordà obliga a...

Figueres blinda la circulació a la zona de la plaça del Gra i els Monjos

Figueres blinda la circulació a la zona de la plaça del Gra i els Monjos

La pacificació de carrers i els canvis de sentit converteixen en laberíntic el trànsit al sector...

El primer congrés de Moebius de Roses tanca amb èxit

Roses va acollir dissabte el primer congrés d'àmbit estatal sobre la síndrome...

La fira del Playmobil rep uns 8.000 visitants

La fira del Playmobil rep uns 8.000 visitants

Figueres va tancar amb èxit la primera edició de la fira del Playmobil que es va...

Capmany pateix danys en equipaments públics i en vehicles

?L'Ajuntament ha detectat una onada d'actes incívics i bretolades des de fa dues setmanes

Enllaços recomanats: Premis cinema