El Parc reorganitza l'itinerari a cap Norfeu per protegir espècies amenaçades

S'ha restringit l'accés a la vessant nord i s'ha limitat a la cova de les Ermites

06.06.2015 | 07:05
La península de Cap Norfeu on s´han fet algunes restriccions per a protegir espècies.

El Parc Natural de Cap de Creus ha reorganitzat l'itinerari del parc per visitar el Cap Norfeu de Roses per tal de preservar espècies amenaçades. Es restringirà l'accés en un algun sector i s'espera que les mesures ajudin a la nidificació d'algunes aus. És una de les actuacions per preservar aus i flora amenaçada, alguna endèmica del parc. Entre altres, s'estan fent anellaments d'àliga perdiguera o retirant espècies invasores.

Cap Norfeu és una península protgida amb la màxima figura de protecció de reserva Natural Integral que s'endinsa un quilòmetre i mig al mar amb uns penya-segats de 100 metres d'alçada per tots els costats que continuen dins el mar, excepte per la franja de 500 metres que l'uneix al contenint en el seu extrem nord-occidental. El parc ho remarca com unes característiques físiques que afavoreixen la presència d'algunes aus. Per limitar l'afectació sobre les espècies s'ha prohibit el pas pel camí del vessant nord, i s'ha limitat l'accés fins a la cova de les Ermites durant el període de cria, entre el 15 de desembre i el 31 de maig. S'hi pot accedir durant l'estiu i la tardor, tot i que s'ha de tornar pel mateix camí. Els espais se senyalitzaran properament.

A més, fons del parc han informat que s'ha constatat que han nidificat amb èxit espècies d'aus amenaçades i que s'espera veure en breu una ampliació de la superfície ocupada per les espècies de flora que volem protegir.

Una altra actuació que s'ha portat a terme, en aquest cas pe part de l'Equip de Biologia de la Conservació, és l'anellament de dos polls d`Àliga Perdiguera que han nascut en dos dels tres nius d'àliga cuabarrada que tenim al parc. Aquesta àliga amenaçada només té unes setanta parelles a Catalunya. El parc en té tres i a totes les comarques gironines n'hi ha set.

En l'àmbit de la flora un equip del parc continuen les tasques per eradicar les invasores com la ungla de gat o la gazània. A més s'està portant a terme una prospecció d'algunes de les espècies amenaçades incloses al Catàleg d'espècies de flora amenaçada de Catalunya que modifica l'aprovat el 2008.

Buscant espècies noves

Segons han informat des del departament de Medi Ambient, l'objectiu és confirmar les que ja es coneixen i també buscar-ne de noves. La Limonium geronense, Erodium foetidum ssp, foetidum, Reseda jacquinii ssp. litigiosa i Convolvulus siculus són algunes de les petites plantes herbàcies que tenen al Parc natural de Cap de Creus una de les poques poblacions que hi ha a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Un grup d'agents de la Guàrdia Civil de ruta per Cadaqués sorprèn els veïns

S'han aturat a les antigues casernes i al Far . Són agents allotjats a la base de Sant Ciment...

Primera protesta avui a la Jonquera dels veïns per la inseguretat al carrer

Primera protesta avui a la Jonquera dels veïns per la inseguretat al carrer

Els veïns agrupats en una plataforma s'esperen concentrar avui a les vuit davant l'Ajuntament . En...

El nou carril bici de Figueres, a punt d´acabar

El vial facilita l'accés a la zona de Vilatenim on s'estan portant a terme les obres de...

Figueres enceta la campanya del servei de bus urbà gratuït

Figueres enceta la campanya del servei de bus urbà gratuït

La promoció, que ja ha començat, durarà fins al 31 de desembre -dues setmanes més del que s'havia...

Empuriabrava necessita més inversió per frenar la degradació

Empuriabrava necessita més inversió per frenar la degradació

L'oposició al govern de Castelló ha reclamat de nou al govern municipal que abordi la situació de...

Tres ferits en una col·lisió múltiple al Far d´Empordà

Tres ferits en una col·lisió múltiple al Far d´Empordà

Cinc vehicles implicats en un xoc frontal a la carretera de l'Escala obliguen a tallar el trànsit...

Enllaços recomanats: Premis cinema