El Consell Comarcal de l'Alt Empordà analitzarà els serveis que ofereixen els polígons de Figureres, Castelló d'Empúries, Roses, la Jonquera i Vilamalla, i alhora les necessitats de les empreses per tal de potenciar el creixement d'aquestes zones industrials. Es contractarà un agent d'Ocupació i Desenvolupament Local que s'encarregarà de l'estudi.

El Consell ha engegat la iniciativa en el marc del Pla estratègic en l'àmbit del desenvolupament econòmica local i de l'ocupació de l'Alt Empordà. Plantejava la necessitat d'analitzar la realitat dels espais industrials que hi ha a la comarca per tal de posar en marxa estratègies per atraure activitats i inversions.

Conveni amb ajuntaments

El Consell Comarcal va plantejar a les poblacions amb zones industrials participar en la inciaitiva. Les cinc poblacions que es van interessar han signat un conveni per tal de fer front al finançament del projecte que té un cost de 27.045,55 euros. S'ha presentat també una sol.licitud per rebre subvencions del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en una convocatòria de suport al desenvolupament econòmic local.

En les darreres setmanes s'han mantingut reunions amb els ajuntaments i amb el SOC per a la contractació de l'Agent d'Ocupació. Una vegada analitzat el que s'ofereix i el que demanen les empreses, s'espera plantejar propostes per posar al dia.

Totes les poblacions que participen en el projecte tenen polígons en què estan ubicades empreses des de fa anys però disposen de diverses parcel·les disponibles. En el cas de Roses el polígon, tot i que es va projectar fa més de deu anys, tot just es posa en marxa. L'única empresa que hi funciona és Zodiac, que s'hi va instal.lar abans que s'urbanitzés. L'Ajuntament i l'Institut Català del Sòl han començat la comercialització de les parcel·les després d'anys de litigis judicials amb entitats ecologistes que han retardat el procés.