L'Escala es quedarà aquest any sense la històrica revetlla de Sant Joan al camp dels Pilans que se celebra des de fa dècades. A la junta del barri li és impossible organitzar les activitats i va decidir el mes de gener plegar però des de llavors ha estat impossible trobar un relleu entre els socis. Altres entitats del poble s'havien plantejat organtizar-la però no hi ha hagut temps. Això deixarà la població sense el foc de Sant Joan.

La revetlla organitzada pels veïns del barri s'ha convertit en els anys en la de la població. Inicialment la festa tenia lloc a la carretera d'Albons i més tard es va traslladar a la ubicació actual, al voltant del camp de futbol. Un foc, petards i música eren els actes principals. La implicació dels veïns del barri amb els anys ha anat decreixent. Actualment l'organitzaven principalment els membres de l'Associació de Veïns Camp dels Pilans-les Corts.

La presidenta, Mercè Abril, ha explicat que li és impossible continuar al capdavant de l'entitat i el mes de gener ho va comunicar a la resta de membres que en formen part. La junta està integrada per sis persones que van decidir també deixar les seves tasques a l'associació. "Des de principi d'any que intentem que hi hagi una renovació", diu Abril, que afegeix que "vaig parlar amb tots els socis, i ningú es veu amb cor". Hi ha 76 persons sòcies de l'associació que, a banda de la revetlla, organitzava durant l'any altres activitats. Des del gener que no se'n porten a terme i tampoc es va organtizar Sant Joan ni el dinar de germanor de l'endemà. A finals de mes hi ha una reunió en la qual està previst, si no hi ha canvis, que la totalitat de la junta renunciï.

Fonts municipals han confirmat que en principi no està previst que hi hagi cap altra revetlla de Sant Joan oberta a tothom com la del barri.

Al casal del Jubilat hi ha ball organitzat per l'Associació de Jubilats.