L'acord de govern que CiU i el PSC de Figueres van tancar dilluns a la nit i que ara hauran de ratificar les assamblees de cada partit preveu, segons ha pogut saber aquest diari, que els socialistes assumeixin les àrees de Cultura, Esports, Benestar Social, Habitatge i Seguretat Ciutadana. També que el seu cap de llista, Pere Casellas, tingui la primera i única tinença d'alcaldia. El que no ha transcendit, però, és si el pacte recull també altres acords com ara la incorporació de càrrecs de confiança vinculats al PSC. L'alcaldessa en funcions, Marta Felip, reitera que tots dos caps de llista han fet un important esforç d'entesa i assegura que la idea de la qual parteixen és que ambdues formacions siguin presents a totes les àrees del consistori. També a les empreses municipals com Fisersa, on hi haurà presidència i vicepresidència compartida.

La sociovergència ja es dóna pràcticament per tancada a la capital altempordanesa, només pendent que les assemblees de CiU i el PSC hi donin la seva conformitat avui mateix al vespre. L'acord es va tancar dilluns a la nit en la tercera jornada de negociacions a què s'havien emplaçat ambdues formacions. Felip va explicar ahir que creia que caldria alguna altra trobada però que, finalment, tots dos caps de llista "vam fer un esforç important per arribar a un punt de consens". I en aquest consens hi va entrar en joc el repartiment del cartipàs, que s'aprovarà per ple el proper 18 de juliol.

Segons ha transcendit i encara que tot està pendent que es poleixin alguns serrells, el pacte per un govern estable preveu que el PSC assumeixi les àrees de Cultura (previsiblement, amb Alfons Martínez al capdavant), Esports (amb César Barrenechea), Benestar Social, Habitatge i Seguretat Ciutadana. Casellas, que serà tinent d'alcalde, també podria assumir aquesta darrera regidoria.

Malgrat això, el document que hauran de consensuar els partits, preveu que totes les àrees tinguin representació tant de CiU com del PSC. Una configuració senzilla tenint en compte el model gerencial que regeix l'Ajuntament. En aquest sentit, per exemple, dins l'àrea de Promoció Econòmica els socialistes formarien part de la futura Agència de Comerç i Fires. Aquest repartiment de competències també es farien a les empreses municipals. En el cas de Fisersa, es preveu que CiU en tingui la presidència i que el PSC ostenti la vicepresidència.

Felip, que mantindrà l'alcaldia, diu que "ens veiem ja amb un Govern fort per poder tirar endavant la ciutat". Sobre d'altres possibles acords, la cap de llista convergent diu que la seva intenció és aconseguir suports puntuals al llarg del mandat pels "projectes importants per a la ciutat".

El que no ha transcendit i serien aspectes que s'aniran tancant en les properes setmanes són les dedicacions dels regidors i els possibles càrrecs de confiança que el PSC porti amb el pacte. Tot apunta, però, que els números dos i tres podrien ostentar dedicacions exclusives.