Crema un veler al port de Roses que ja havia patit un altre foc dimarts

Investiguen les causes de les flames que van destrossar l'embarcació Van treure la nau de l'aigua perquè no vessés combustible

15.06.2015 | 07:14
Crema un veler al port de Roses que ja havia patit un altre foc dimarts

Dimarts a la tarda Salvament Marítim va haver de remolcar un veler que estava a la deriva a la zona del nord est del cap de Creus, a 2,5 milles de Cadaqués. Aquesta mateixa embarcació va patir ahir de matinada un nou incendi, però, en aquest cas, mentre estava amarrat al port de Roses.
Les causes de l'incendi no estan massa clares i es troben sota investigació policial. Els Bombers van haver de córrer ahir de nou per frenar les flames. Els van alertar al voltant de les cinc de la matinada que el veler tornava a fumejar i que en sortien flames. Van poder apagar l'incendi en poc menys de tres quarts d'hora amb cinc dotacions. A mig matí, es va haver de retirar l'embarcació cap a la zona del vereder perquè hi havia perill que tornés a haver-hi un foc atesa la quantitat de combustible que emmagatzemava i també pel risc de contaminació, de fet, van posar boies per evitar el vessament a la zona del port.
A mig matí hi havia dues dotacions a la zona per evitar que el foc revifés. La causa de l'incendi no està clara i, de fet, segons Bombers, van estar repassant tota l'embarcació el dimarts amb la càmera tèrmica i enlloc presentava cap signe de possible revifalla ni guspira.
Aquest vaixell va arribar al port de Roses el dimarts. Els dos ocupants van alertar que estava sortint fum de l'embarcació quan es trobaven navegant a la zona del cap de Creus, a un parell de milles de Cadaqués. Salvament Marítim, juntament amb un pesquer, van ajudar a les tasques de rescat i es va portar el vaixell a port. Un cop allà, els Bombers van sufocar un petit incendi que gairebé no havia fet flama però el veler va patir ?danys. Es va cremar el revestiment de fusta de la zona de l'habitació i els lavabos, bàsicament el compartiment recreatiu. Ara, però, ha estat amarrat durant tres dies i amb el foc de la matinada passada, el vaixell ha quedat inservible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema