Doncs sí, benvolguts lectors, el pacte de govern municipal figuerenc ja està fet i beneït, com era d'esperar, per les corresponents directives; en el cas de la de l'encara tallat convergent-unionista (concretarà Toro la seva pròpia transfiguració política generacional lliurant-se a l'independentisme "masiànic"?) fet a la búlgara (amb unanimitat aclamatòria), a l'espera, com en els matrimonis de veritat, de la seva consumació en el proper ple de constitució del nou ajuntament.

És aquest un remake de la banda dels partits (CiU-PSC) i d'un dels actors (Casellas), un pacte ja assajat, que en la seva primera edició (hem de confiar en l'experiència adquirida en aquests darrers temps o hem de témer una nova ensopegada amb la mateixa pedra?) ni va durar ni va donar cap fruit si no fos per la ?sub??se??güent obtenció de la majoria absoluta per part de CiU, però que, analitzat puntualment, ens demostra que almenys en les formalitats dels càrrecs (el desenvolupament de les polítiques les veurem més tard), Felip (Na Marta) s'ha vist en la necessitat de cedir molt més del que segurament tenia previst, no ja abans del recompte de vots i repartiment de regidors, sinó inclús abans d'entrar a la reunió amb un Casellas que devia sentir-se, d'antuvi, guanyador de l'encontre.

Sí, perquè què ha passat, per exemple, amb el fitxatge estrella de la "Majoress" sortint-entrant per aquesta nova cursa política quadriennal, què hem d'esperar de qui, sent el número dos a la llista, ens havia fet suposar que seria de facto, encara que el nomenament ja ningú el vulgui, vicealcalde? Per què no podem deixar de tenir en compte que, (la processó devia anar per dins malgrat els aplaudiments). La primera i única tinença d'alcaldia es lliura al PSC acompanyada de cultura i esports, ordre públic i espereu-vos a la configuració final del cartipàs, que això encara no s'ha acabat. Li deia jo aquest matí a un veterà socialista: l'heu collat ben collada; però no oblideu que una vegada investida la capacitat dels decrets resideix en l'alcaldia. (Perquè no oblidem que els ajuntaments es poden governar de la forma més autoritària i personalista d'entre les possibles: per decret).Però el meu gran dubte és -sense voler reproduir els possiblement bulos que s'han fet córrer, una vegada coneguts els termes del pacte fent referències a conselleres ajudants per evitar el drama- quin destí li tenen guardat al soldat Ryan?El faran cap de premsa i propaganda del règim? Li donaran una freqüència modulada per intentar minvar la influència d'altres emissores locals, projecte en el qual sembla que s'està ja treballant? Esperarem, perquè la novetat principal dels resultats d'aquest 24M, també a Figueres, és que tot està per fer; i que, molt probablement tindrem bastants sorpreses.