El nou cartipàs de Figueres fruit del pacte entre CiU i el PSC preveu, a banda de les diferents regidories, el mateniment del «mínim» de tres càrrecs de confiança i tres directors d'àrea amb un contracte laboral d'alta direcció a través d'un concurs de mèrits. Pels tres primers, tot apunta que es mantindrien per a les àrees vinculades al gabinet d'alcaldia i protocol mentre que els directius s'ocuparien de liderar les àrees d'Urbanisme, el futur Institut de Qualitat Urbana i la Seguretat i la Cohesió Social.

De moment, el que encara no s'ha concretat i que estaria pendent d'acabar-se d'abordar amb els diferents portaveus municipals serien les dedicacion i els nom dels càrrecs. Malgrat això, ja ha transcendit que no continua el cap de comunicació, Jordi Arranz, i que el càrrec passa a dirigir-se des de la regidoria específica que encapçalarà el periodista Francesc Cruanyes. També van plegar fa uns mesos el gerent d'Urbanisme, Xavier Ludevid, i el coordinador de l'acció de Govern, Eduard Custey. Les que sí que continuaran seran l'actual cap de Gabinet, Olga Reixach, l'actual gerent de Serveis a les Persones, Dolors Barceló, i la cap de protocol, Meritxell Grané.

La previsió és també convocar un concurs «de mèrits» per contractar tres directors vinculats a àrees estratègiques com són Urbanisme, Qualitat Urbana (neteja, parcs i jartins o enllumenat públic) i la Seguretat i la Cohesió Social. Això és el que en aquests moments estarien abordant el futur govern i els grups de l'oposició.

Negociant amb l'oposició

I és que malgrat el pacte sociovergent, l'acord els deixa a un regidor de la majoria absoluta amb la qual cosa aquests càrrecs s'han de consensuar. La previsió és que la setmana vinent ja s'aprovi el ple de cartipàs, per la qual cosa també s'hauran d'acabar de concretar les dedicacions i noms que ocuparan els càrrecs.