Un turista alemany afincat temporalment al Port de la Selva des de fa dècades ha celebrat els seus 60 anys i en comptes de regals ha demanat als seus convidats donatius per a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la localitat, que ha rebut en total 3.000 euros, una xifra similar al seu pressupost anual.

Fa més de 30 anys que Werner Denig va descobrir la Costa Brava, en concret va arribar al Port de la Selva i des de llavors passa els estius i diverses temporades en aquesta localitat del cap de Creus.

Aquest 2015, ha volgut celebrar el seu 60 aniversari tirant la casa per la finestra i ha convidat a 60 dels seus amics d'Alemanya a passar diversos dies de celebració a la costa empordanesa.

Fidel a la tradició àmpliament estesa al seu país natal de fer donatius i donar ajudes econòmiques als efectius implicats en els serveis d'emergències, professionals o voluntaris, aquest any va decidir que totes les seves amistats es gastessin el valor del regal que li volguessin fer en un donatiu a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva.

Així, en una de les portes que portaven al jardí, per on van passar no només els seus amics alemanys, sinó més de 200 persones de la seva localitat d'acollida, va instal·lar una capseta de cartró amb el logotip de Protecció Civil i un cartell que explicava les comeses d'aquesta associació.

Dilluns al migdia, Denig i la seva dona van anar a l'Ajuntament de la localitat, de menys d'1.000 habitants, per fer l'obertura oficial de la caixa i finalment el donatiu ha ascendit de 3.000 euros.

El pressupost anual de la AVPC és d'uns 2.500 euros, 500 aportats pels socis i 2.000 pel consistori.

Tant l'alcalde, Josep Maria Cervera, com el president, el tresorer i el cap operatiu de l'AVPC, Manel Planas, Jordi Roviró i Genís Pinart respectivament, van mostrar el seu agraïment per aquesta aportació.

Junta de socis

Després d'aquest donatiu, l'AVPC convocarà una junta amb els seus 50 socis, que fan aportacions de 10 euros anuals, per consensuar a què dedicaran el donatiu. És una de les associacions més actives de les comarques gironines, ja sigui per fer front a emergències com incendis, nevades i accidents o bé per serveis preventius.

Aquesta associació, que és una de les que disposa d'una de les majors dotacions humanes i materials, compta amb 28 voluntaris, disposa d'embarcacions pneumàtiques, dues motos de muntanya, un tot terreny i una ambulància.

A més, la localitat contracta voluntaris de protecció civil per oferrir serveis de socorrisme i salvament a les seves platges durant l'estiu.

És la segona vegada que la localitat rep un donatiu similar. ?L'any 2000 un turista alemany va donar 500.000 pessetes a l'Associació de Defensa Forestal en el gran incendi del cap de Creus.