Aterratge d'emergència amb incendi de tota l'avioneta a l'aeròdrom d'Empuriabrava. Els dos ocupants van poder sortir de l'aeronau i només una dona va patir ferides lleus i la van evacuar en ambulància a l'hospital de Figueres. Aquesta és la història que van viure ahir una parella de francesos que s'havien enlairat de matinada de Normandia. En cap cas van pensar que no arribarien a l'aeroport de Girona com tenien previst per problemes amb la ràdio i que es quedarien sense l'avioneta.

Això és el que els va passar ahir, un aterratge d'emergència que va quedar en un fort ensurt. Una parella francesa, l'home pilotava l'aparell que era de propietat seva i la dona, de 56 anys, va patir una ferida a la cama. Va acabar a l'hospital de Figueres per ferides lleus.

Tot va començar pels volts de quarts de dotze, quan l'aparell que sobrevolava l'Alt Empordà, a l'altura de Castelló d'Empúries, es va adonar que tenia problemes amb la ràdio. Ràpidament el pilot va demanar poder aterrar a l'aeròdrom d'Empuriabrava però per causes que es desconeixen va baixar amb l'aparell massa ràpid.

Això va provocar que el tren d'aterratge, per una banda, topés amb la mitjana de la C-260 -carretera que uneix Roses amb Figueres- i també amb la tanca de protecció que hi ha a tocar de la pista de l'aeròdrom. L'aparell va perdre la roda en aquest punt i ja presentava fum al darrere.

Finalment va aconseguir aterrar i els dos ocupants van sortir ràpidament de l'aeronau. L'aparell, però, va incendiar-se i les flames el van deixar inutilitzable. Arran de l'aterratge d'emergències a l'aeròdrom d'Empuriabrava, tres dotacions dels Bombers, patrulles de la Policia Local de Castelló d'Empúries i mitjans aeris dels Mossos, així com diverses patrulles, es van activar. Els efectius d'extinció d'incendis van sufocar les flames ràpidament tot i la seva espectacularitat. L'aeronau va quedar totalment inservible.

La investigació es troba en mans dels responsables dels mitjans aeris dels Mossos d'Esquadra, que van arribar al lloc amb l'helicòpter i ahir van pentinar la pista, que va quedar tancada, així com els espais on va topar l'avioneta per tal de tenir tots els elements del cas.

L'accident va causar una forta expectació a la zona. Algunes persones es van acostar fins al lloc per veure què havia passat i d'altres, que van veure com el fum sortia a l'altra banda de la carretera, es van aturar, fins i tot, per prendre imatges i saber a què es devia el fort desplegament.

I és que en aquest tram de la carretera C-260, altament transitada durant els mesos d'estiu, és habitual veure com les avionetes del conegut aeròdrom pugen i baixen de la pista portant i descarregant paracaigudistes. El que ahir ningú esperava és que una altra, que no tenia res a veure amb l'equipament, passés arran de carretera i hi aterrés d'emergència provocant un aparatós incendi.