L'equip de Govern de CiU i Gent del Poble (GdP) en minoria no va aconseguir ahir aprovar el règim de dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels membres del govern així com les dotacions als grups polítics municipals perquè només hi van votar a favor els set regidors que conformen. la resta de formacions (ERC, Unió, PSC i C's) que sumen vuit edils i van votar en contra i només van aconseguir les dues abstencions del PP. Per tant, l'alcaldessa, Montse Mindan, va tancar el ple afirmant que «ara caldrà veure com ho tirem endavant».

El ple extraordinari d'ahir havia de donar compte del nou cartipàs del govern, aprovar la creació i composició de les comissions de les sessions plenaries (uns punts que es van aprovar per unanimitat) i, el punt més polèmic, el de les dedicacions i retribucions. El govern liderat Mindan, proposava quatre dedicacions exclusives: la seva (3.470,64 euros bruts en 14 pagues); la del segon tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner (GdP) (2.812 ,40 euros);?la del regidor d'Hisenda i Benestar, Marc Danés (2.812,40) i la del regidor de Turisme i Promoció, Fèlix Llorens (GdP) (2.812,40). També proposava pel tercer tinent d'alcalde, Juan Manuel Fernández, una dedicació parcial del 90% amb una retribució de 2.530,98. La resta, els regidors d'Urbanisme i Medi Ambient i primer tinent d'alcalde, Càrles Pàramo, i la d'Ensenyament i Joventut, Anna Jorquera, només cobrarien per assistències. Aquest, però, va ser el principal escull amb els grups de l'oposició. Les formacions consideren que en aquests dos casos es tractaria de «dedicacions encobertes» perquè, en realitat, els edils a compte de múltiples assistències a plens, comissions, juntes o la mesa de contractació de les que formen part «acabaran cobrant uns 2.600 euros». Tots a excepció del PP, que va defensar els sous dels edils al govern (del qual havia format part en l'anterior mandat) per la tasca que fan i la responsabilitat que tenen, van criticar el que van qualificar de «desproporció» dels regidors que havien de cobrar per assistències dels que preveien tenir dedicació exclusiva o parcial. El regidor d'ERC, Joan Plana, va dir que a la pràctica tots tindrien un sou de dedicació exclusiva. Un punt en el que va coincidir la portaveu del PSC, Olga Simarro, i el de d'Unió, José Antonio Valdera, que va dir que «entendria que tots tinguessin dedicació però no que es faci d'aquesta manera».

Mindan, per la seva banda, va defensar que la tasca de tots els regidors proposats i va assegurar que cobrar per assistències no vol dir treballar menys que els altres. A més, va insistir que hi havia una diferència d'uns 10.000 euros anuals entre els que tindrien dedicació exclusiva i els que no. «No em sembla una diferència petita», va afegir visiblement sorpresa pels posicionaments del plenari.