La policia de duanes francesa ha enxampat un home que intentava entrar cap a Espanya una gran quantitat de droga de síntesi. D'una banda portava 100.000 pastilles d'èxtasi però també 25 quilos de metamfetamines anomenades gel i també 14 quilos de cristall d'MDMA. Al mercat negre tindria un valor d'uns 3,5 milions d'euros.

Segons la policia, el comís de drogues de síntesi és el més gran fet pels agents de duanes francesos. La descoberta la van fer els agents la matinada del 22 de juny quan tenien muntat un control a l'A9 a l'alçada del Voló i que estava muntat per enxampar diversos tipus de fraus.

Durant el control van enxampar el conductor holandès que anava cap a Espanya i finalment, van descobrir que dins d'un espai amagat sota la roda de recanvi hi havia aquest volum de drogues. L'home va quedar arrestat i el jutge el va condemnar a sis anys de presó, deu de prohibició d'entrada a França i multa de 887.805 euros.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil de la Jonquera els dies 25 i 30 de juny també van fer dos detinguts per portar droga i armes. En el primer dels casos van escorcollar un autocar i en el maleter hi van trobar una bossa de mà amb 2,8 quilos d'haixix i 4,9 de marihuana. Van arrestar un ciutadà de Luxemburg de 22 anys.

En el segon cas, els policies van aturar un cotxe que anava cap a França i en diversos paquets i hi van trobar 6,9 quilos d'haixix. La sorpresa va venir quan sota la roda de recanvi hi van trobar un revòlver del calibre 22 Magnum i vuit cartutxos. Van arrestar un jove marroquí de 26 anys.