L'equip de govern (CiU i GdP) de Roses negociarà amb els grups de l'oposició per intentar poder aprovar el règim de dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels membres del govern, així com les dotacions als grups polítics municipals després que al darrer ple el seu vot en contra els impedís aprovar-ho. A banda d'això, els serveis jurídics estan estudiant que passaria si no es pot aprovar.

L'alcaldessa, Montserrat Mindan, ha confirmat que «hem de començar la ronda de reunions». Tot i que ahir encara no s'havia parlat amb tots per començar les trobades, Mindan va informar que estava previst fer-ho abans d'acabar la setmana. L'objectiu és buscar la via perquè donin el vot o l'abstenció i permetre desencallar les retribucions. El govern municipal s'ha de reunir amb el PSC, ERC, Unió municipalista i C's que van votar en contra. El PP es va abstenir. Això va deixar l'equip de govern amb set vots i dues abstencions, cosa que va impedir la majoria per aprovar-ho perquè vuit dels regidors van votar en contra. Els grups van qüestionar que es proposen quatre dedicacions exclusives però que la resta, que cobren per dedicacions, acaben cobrant una xifra econòmica similar. El govern va defensar, en canvi, que treballen com els altres.

El govern municipal proposava les dedicacions per l'alcaldessa (3.470,64 euros bruts en 14 pagues); la del segon tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner (GdP) (2.812,40 euros); la del regidor d'Hisenda i Benestar, Marc Danés (2.812,40 euros) i la del regidor de Turisme i Promoció, Fèlix Llorens (GdP) (2.812,40). També proposava pel tercer tinent d'alcalde, Juan Manuel Fernández, una dedicació parcial del 90% amb una retribució de 2.530,98. La resta, els regidors d'Urbanisme i Medi Ambient i primer tinent d'alcalde, Carles Pàramo, i la d'Ensenyament i Joventut, Anna Jorquera, cobrarien per assistències. Justament això és el que va comportar principalment el vot negatiu. Els edils a compte de múltiples assistències a plens, comissions o juntes o la mesa de contractació de les que formen part acabaran combrant 2.600 euros.

El govern municipal intentarà tornar a passar per ple la proposta, tot i que es desconeix si haurà de rebaixar pretensions.