El govern de Roses inicia negociacions per aprovar les retribucions

Estan previstes diverses reunions i s'ha demanat als serveis jurídics que estudiïn què passaria si no es poguessin aprovar

04.07.2015 | 07:15
L´alcaldessa de Roses.
L´alcaldessa de Roses.

L'equip de govern (CiU i GdP) de Roses negociarà amb els grups de l'oposició per intentar poder aprovar el règim de dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels membres del govern, així com les dotacions als grups polítics municipals després que al darrer ple el seu vot en contra els impedís aprovar-ho. A banda d'això, els serveis jurídics estan estudiant que passaria si no es pot aprovar.
L'alcaldessa, Montserrat Mindan, ha confirmat que «hem de començar la ronda de reunions». Tot i que ahir encara no s'havia parlat amb tots per començar les trobades, Mindan va informar que estava previst fer-ho abans d'acabar la setmana. L'objectiu és buscar la via perquè donin el vot o l'abstenció i permetre desencallar les retribucions. El govern municipal s'ha de reunir amb el PSC, ERC, Unió municipalista i C's que van votar en contra. El PP es va abstenir. Això va deixar l'equip de govern amb set vots i dues abstencions, cosa que va impedir la majoria per aprovar-ho perquè vuit dels regidors van votar en contra. Els grups van qüestionar que es proposen quatre dedicacions exclusives però que la resta, que cobren per dedicacions, acaben cobrant una xifra econòmica similar. El govern va defensar, en canvi, que treballen com els altres.
El govern municipal proposava les dedicacions per l'alcaldessa (3.470,64 euros bruts en 14 pagues); la del segon tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner (GdP) (2.812,40 euros); la del regidor d'Hisenda i Benestar, Marc Danés (2.812,40 euros) i la del regidor de Turisme i Promoció, Fèlix Llorens (GdP) (2.812,40). També proposava pel tercer tinent d'alcalde, Juan Manuel Fernández, una dedicació parcial del 90% amb una retribució de 2.530,98. La resta, els regidors d'Urbanisme i Medi Ambient i primer tinent d'alcalde, Carles Pàramo, i la d'Ensenyament i Joventut, Anna Jorquera, cobrarien per assistències. Justament això és el que va comportar principalment el vot negatiu. Els edils a compte de múltiples assistències a plens, comissions o juntes o la mesa de contractació de les que formen part acabaran combrant 2.600 euros.
El govern municipal intentarà tornar a passar per ple la proposta, tot i que es desconeix si haurà de rebaixar pretensions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Enllaços recomanats: Premis cinema