un pacte per poder governar bé Castelló

«Si es pogués comptar amb una oposició lleial, possiblement es podrien assumir els governs amb minoria»

08.07.2015 | 07:20
un pacte per poder governar bé Castelló
un pacte per poder governar bé Castelló

Es diu que a tot govern se li han de donar cent dies de gràcia per començar a judicar-lo. No han passat ni tres setmanes des de la presa de possessió dels nous consistoris i veiem, a moltes poblacions, com des de l'oposició es formulen crítiques ferotges i es posen entrebancs a les primeres decisions adoptades a l'hora d'endegar els nous equips municipals.

Aquesta darrera setmana, a poblacions ben properes com Figueres i Roses i d'altres més allunyades com Blanes i Vic, hem conegut a través dels mitjans de comunicació com l'oposició bloquejava acords tan bàsics per al funcionament d'un ajuntament com el règim de dedicacions i les retribucions econòmiques dels seus regidors. No entraré a valorar l'idoneïtat o no de les propostes -entre altres coses perquè les desconec-, però que sí que em crida l'atenció, el fet. I a tot arreu on ha passat és perquè els governs municipals es troben en minoria.

Quan a Castelló d'Empúries vàrem formalitzar un pacte entre quatre candidatures que havíem obtingut representació municipal al consistori ens sentirem moltes crítiques -i de ben segur que encara en sentirem- però no pas de la gestió, sinó de la fórmula escollida i de barrejar tants grups polítics. He dit i repetit molt aquests dies que es tracta d'un pacte estable i fort per governar la vila. I per a governar-la bé. Almenys aquesta és la nostra intenció des del primer dia.

Si es pogués comptar amb una oposició lleial, possiblement es podrien assumir els governs amb minoria. És a dir, una oposició que accepti, encara que no comparteixi, les regles bàsiques del joc que vol desenvolupar l'equip que assumeix per la força dels vots la direcció de la vida municipal. Allò que ens cal és una oposició que fiscalitzi l'Ajuntament, però també que col·labori o almenys que deixi fer. Com vaig dir en el discurs d'investidura, cadascú des del seu lloc i amb la responsabilitat que ens correspon. A tots ens cal no defraudar al ciutadà i fer feina amb honestedat i amb coherència i sempre al servei del nostre poble.

El dia que vaig ser escollida alcaldessa de Castelló d'Empúries em vaig anunciar uns compromisos que totes dels forces del consistori podien haver assumit. Veiem com en altres institucions -a la Diputació de Girona, per exemple- el president rep un suport majoritari en la seva elecció. En el cas de l'empordanès Pere Vila, quasi unànime. I entre aquests vots n'hi havia de forces polítiques que segurament no formaran part del seu govern, entre altres coses perquè CiU té majoria absoluta.

Però bé, a Castelló, i perquè no ens passés allò que estem veient a altres poblacions -la cara més innoble de la política és la deslleialtat i l'intent de boicotejar perquè si hi ha una majoria alternativa es pot fer una moció de censura i en paus- hem fet aquesta aposta d'una àmplia majoria, tant diversos com es vulgui, però unida al servei de la nostra vila que garanteix la diversitat, la pluralitat, i sobretot, l'estabilitat.
Els vots dels ciutadans, a qui ens devem exclusivament, així ens ho reclamaven.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

L´artefacte, que fa 75 centímetres i li falta una part, estava amagat sota terra en uns terrenys...

L´artista Ricard Ferrer pinta el presbiteri de l´església de Sant Martí de Vilaritg

L´artista Ricard Ferrer pinta el presbiteri de l´església de Sant Martí de Vilaritg

Una iniciativa popular ha permès recuperar l´espai on s´han recreat diverses escenes del sant que...

Transportaven 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil del cotxe

Transportaven 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil del cotxe

La Policia Nacional deté dos traficants durant un control contra la delinqüència itinerant El...

Detenen un jove que va robar en una benzinera de Figueres i va agredir la treballadora

Per aconseguir els 260 euros que hi havia a la caixa, va agafar la dependenta pel braç i la va...

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

L'entitat lamenta que es porti a terme uns treballs en un espai on la normativa demana protegir

Enllaços recomanats: Premis cinema