Dispositiu a Figueres per combatre l´ocupació il·legal de pisos

S'han tallat els serveis punxats als habitatges del carrer Albera i es posarà un vigilant i càmeres de seguretat

08.07.2015 | 18:05
Dispositiu a Figueres per combatre l´ocupació il·legal de pisos

Nou dispositiu a Figueres per combatre l'ocupació il·legal de pisos a la ciutat. La Guàrdia Urbana i tècnics de les companyies de llum, aigua i gas han entrat en un bloc de l'Horta Capallera, el número 19 del carrer Albera. En alguns habitatges de l'edifici hi viu gent de manera irregular, cosa que havia comportat queixes dels veïns. Els tècnics han tallat els serveis als pisos que havien punxat els comptadors, com a primera mesura per frenar l'ocupació. La cosa, però, no es quedarà aquí. A partir d'ara, es contractarà un vigilant, es posaran càmeres de seguretat i s'instal·laran sensors a les portes dels comptadors, per evitar que es facin noves connexions fraudulentes a la xarxa.

La situació a l'edifici del carrer Albera és paral·lela a la d'altres zones del barri. L'ocupació il·legal de pisos, per part de famílies que s'hi instal·len a viure i en punxen els serveis, ha provocat conflictes i tensions amb la resta de veïns.

Per evitar-ho, l'Ajuntament de Figueres està estenent una determinada manera d'actuar, d'acord amb els propietaris i amb la Guàrdia Urbana. D'entrada, els tècnics desconnecten la llum, l'aigua i el gas dels habitatges ocupats. I després, s'intensifica la vigilància a tot el bloc, en especial a la zona de comptadors, amb l'objectiu que la gent que ha entrat als diferents pisos n'acabi marxant.

La primera vegada que aquestes actuacions es van posar en marxa va ser ara fa poques setmanes. Es va començar amb un bloc situat al carrer Cuixà (situat a la mateixa zona que el de l'Albera). Allà, s'hi van detectar fins a 27 connexions fraudulentes (tretze de llum i catorze d'aigua).

Deu connexions il·legals

Avui, la Guàrdia Urbana, tècnics de Fisersa (la companyia d'aigües) i operaris de la llum i el gas han anat fins al número 19 del carrer Albera. Durant l'operatiu, s'han mirat els comptadors d'un total de 25 pisos. S'han descobert cinc connexions fraudulentes a la llum, quatre a l'aigua i una al gas.

D'entrada, aquest mateix dimecres ja s'han tallat totes aquestes connexions fraudulentes. I a partir d'ara, al bloc del carrer Albera s'engegaran tota la resta de mesures. Es controlaran els pisos ocupats, es contractarà un vigilant de seguretat, s'instal·laran càmeres de videovigilància a l'edifici i també es posaran sensors a les portes dels comptadors. Si algú els vol tornar a manipular, els aparells faran una fotografia i l'enviaran immediatament a la central d'alarmes.

El tinent d'alcalde Pere Casellas i el regidor Francesc Cruanyes han presenciat l'operatiu d'aquest dimecres. Casellas ha destacat que la col·laboració dels veïns i propietaris amb la Guàrdia Urbana permetrà anar estenent aquest seguit de mesures als edificis amb aquesta problemàtica.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que ajuntament i municipals "continuaran fent aquestes actuacions a tots els blocs on hi hagi ocupacions il·legals per garantir la convivència i la tranquil·litat dels veïns".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»
A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Figueres canviarà de sentit el Monturiol per obres a la vorera

Les obres de millora començaran dilluns i està previst que durin unes quatre setmanes

Enllaços recomanats: Premis cinema