Avui comença a Llançà (Alt Empordà) la 4ª edició del Festival Claca amb l'objectiu de consolidar-se com un referent de les arts escèniques a l'aire lliure i per a tots els públics. Per aconseguir-ho, proposa una quinzena d'espectacles i tallers de dansa, circ, música i teatre, gairebé tots gratuïts. El teatre gestual de la companyia 'JAM', el circ contemporani d''Animal Religion' i la música de Pau de Nut, obriran la programació aquest divendres al vespre. De la resta, destaquen els tallers familiars impartits dissabte per les companyies' Los Herrerita' i 'La Cuentista' i el concert familiar que diumenge oferirà la companyia '2princeses barbudes'. Els organitzadors esperen superar els 6.000 visitants.

El Festival Claca reafirma els seus objectius inicials: descontextualitzar les arts escèniques del seu entorn habitual i apropar-les a nous públics amb espectacles gratuïts de diferents disciplines artístiques dirigides a un públic familiar. Els espectacles es faran en diferents espais del municipi com la plaça del Port, el pàrquing de la Gola, la plaça Major o la Casa de Cultura.

Programació

El teatre gestual de la companyia 'JAM', el circ contemporani de la companyia 'Animal Religion' i la música de Pau de Nut obriran la programació el divendres al vespre. De la programació de dissabte, destaquen els tallers familiars impartits per les companyies Los Herrerita i La Cuentista, i l'estrena del nou espectacle Open Door, de la companyia Pere Hosta, amb una porta que s'obre a l'humor seriós, el surrealisme i la poesia a partir d'allò més quotidià. El mateix dissabte es programa també l'actuació de circ de La Corcoles i la proposta teatral de la companyia Teatro de Cerca.

Diumenge, la companyia '2princeses barbudes' iniciarà la jornada amb el seu concert familiar Cançons i ritmetes. A continuació, hi actuarà la companyia Agitart i la clausura del festival anirà a càrrec de la companyia 'Zero en conducta' amb la seva proposta Nymio. Tant dissabte com diumenge, la plaça Major acollirà també una petita guingueta de fira on el públic podrà gaudir del Venedor d'Històries, una proposta de petit format d'Irineu Tranis. La carpa és un petit teatret per a 15 persones. Tant dissabte com diumenge s'han programat sessions de 15 minuts entre les set de la tarda i les 10 de la nit. Aquest serà l'únic espectacle de pagament de tot el festival.