L'alcaldessa Marta Felip es va comprometre ahir durant la celebració del dia de la Guàrdia Urbana al castell de Sant Ferran a incrementar la plantilla del cos i a millorar tant les seves condicions de feina com la «comunicació» de la seva tasca. Felip va dir que aquest és un dels compromisos del Govern de CiU i PSC i que l'abordaran amb la «convicció que una policia de proximitat és la que millor respon a les necessitats de la ciutadania» i la que «garanteix» allò més preuat, que és la seguretat. Durant l'acte, es va reconèixer l'exregidor de Seguretat, José Luis Yécora, i 34 agents. Entre aquests, es va atorgar una felicitació a un agent de Barcelona que va ajudar a reduir un conductor que havia intentat fugir després d'un accident agredint els policies que hi van actuar.

L'Ajuntament va entregar els reconeixements i distincions que atorga anualment amb el compromís d'incrementar el nombre d'agents així com difondre millor la tasca que fan, tot assegurant que aquest és un compromís de mandat tant del seu partit (CiU) com de PSC, que ara ostenta la regidoria de Seguretat, amb Pere Casellas. Precisament, el nou responsable de l'àrea va agrair la tasca dels agents afirmant que «són la part de l'administració més propera als ciutadans». Durant l'acte, també es va recordar els agents desapareguts aquest any Pepa Macias i Xavi Soler.

D'entre els reconeixements que es van fer durant l'acte, es van realitzar felicitacions a diversos agents per haver aconseguit detencions o per casos destacats, com ara el d'un policia que va interceptar un lladre que havia robat gairebé 400 euros en monedes a un home d'avançada edat. Un dels més curiosos és la felicitació que es va fer a un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que el passat 14 de maig es trobava a la ciutat fora de servei. Una patrulla de Figueres es va adreçar a un accident a la Rambla per la col·lisió d'un vehicle amb un fanal. Els símptomes van fer sospitar els agents actuants que el conductor es trobava sota els efectes de l'alcohol o de substàncies estupefaents. L'implicat va intentar tornar a pujar al cotxe i marxar i, fins i tot, va agredir els agents. L'actuació del policia de Barcelona, que va detectar la situació i no va dubtar a donar suport a la patrulla, va permetre reduir i detenir el conductor.

Els dipositius elèctrics

A banda d'això, es va distingir la tasca de dos tècnics de la companyia elèctrica, Josep Viñas i Joan Maset, per la seva disponibilitat i integració dins els dispositius que la Guàrdia Urbana ha estat realitzant en els darrers mesos per lluitar contra el frau de fluid elèctric. En l'àmbit de la constància al servei, es va lliurar la medalla de bronze pels 20 anys des de l'ingrés, a Jaume Martorell i Isabel Piñol. La medalla de plata pels 25 anys, a Moisés Olmeda, Pedro Ariza i Jesús Guillén. La d'or de 30 anys de servei va ser per a l'inspector Josep M. Riera i per a l'agent José Luís Ortiz.