L'Ajuntament de Figueres vol que el cobriment de la pista que hi ha entre el pavelló nou i la piscina amb l'objectiu de fer un primer pas per donar sortida a la falta d'equipaments esportius que des de fa anys pateix la ciutat. Tant CiU com el PSC, que ara ostenta la regidoria d'Esports, portaven al seu programa electoral solucionar aquesta situació amb la construcció d'un nou pavelló. Mentre això no passi, el Govern municipal vol tirar endavant aquesta actuació d'urgència per la qual ja tenen una memòria valorada per un import de menys de 400.000 euros. Fonts municipals han explicat que en els propers dies es començarà a treballar aquesta document amb l'àrea d'Urbanisme per tal d'abordar el seu encaix amb el Pla General actual. La intenció és finançar-ho amb una inversió bianual entre aquest any i el vinent.

Resoldre el dèficit d'equipaments era un dels punts clau de la majoria de programes electorals per les darreres eleccions del 24-M. De fet, qui més coincidia en aquest tema són els dos grups que ara han format Govern tot i que divergien en les zones on ubicar els nous espais. L'alcaldessa, Marta Felip (CiU), ja va manifestar a aquest diari fa uns mesos que aquest problema provocava dificultats a l'hora de donar hores d'entrenaments a les diferents entitats esportives que hi ha a la ciutat i que, fins i tot, en algunes ocasions s'havia hagut de recórrer al pavelló de Llers per a fer front a les actuals mancances.

Per això, va dir, la prioritat d'aquest mandat havia de ser la construcció d'un tercer pavelló i completar l'actual zona esportiva del nord de la ciutat.

Un pavelló dels setanta

La capital altempordanesa, que té més de 45.000 habitants i 28 associacions vinculades a l'esport, disposa només de la zona esportiva a l'entorn de l'Hospital amb dos pavellons (un de datat de principis dels anys 90 i un de més petit inaugurat l'any 1974), la pista exterior que ara es vol cobrir, una piscina climatitzada (també construïda fa 30 anys) i una de descoberta, l'últim equipament que es va fer a la ciutat a través dels coneguts fons Zapatero.

L'objectiu és abordar al més aviat possible la construcció del nou pavelló, però mentrestant es vol dur a terme aquesta actuació per dotar d'un espai més que es pugui utilitzar sense estar condicionat per les inclemències del temps i doni resposta a les necessitats d'entrenament de les entitats.

Des de l'Ajuntament admeten que és un assumpte que fa molt de temps que es reivindica i que ja compten amb un memòria valorada del projecte.

Ara s'ha de treballar amb l'àrea d'Urbanisme per veure com es fa però la intenció és que aquest hivern sigui el darrer amb la pista descoberta actual.