Un pacte amb el PSC garanteix a Ferran Roquer (CiU) la presidència al Consell

L'acord els garanteix 20 consellers comarcals, la majoria per poder ser escollit demà com a nou responsable

14.07.2015 | 15:06
Ferran Roquer s´espera que serà president del Consell Comarcal.

Un pacte entre CiU i el PSC?garanteix al convergent Ferran Roquer, alcalde de Borrassà, ser escollit demà president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Els convergents van obtenir 15 dels 33 consellers comarcals, i la resta van ser per a AM (9), PP (1), CUP-PA (1), C's (1), ICV-EUiA-EPM (1) i el PSC amb 5. L'acord se centra en quatre punts per incrementar l'atenció a les persones més desfavorides; promoure la generació d'activitat econòmica, incrementar els serveis a la ciutadania per compte dels ajuntaments i ple suport al procés de transició nacional d'acord amb la majoria del Parlament de Catalunya.
Els convergents van retrocedir en aquestes elccions i s'han quedat a dos de tenir la majoria. Van apostar per Ferran Roquer per substituir Xavier Sanllehí que va abandonar just després de les eleccions pels mals resultats i per afavorir un pacte CiU-ERC?que no s'ha acabat produïnt. Per assegurar-se la presidència, els convergents han optat per buscar suports amb PSC que, com a Figueres, ha signat acords en algunes poblacions de la comarca pels propers quatre anys.
A banda de garantir-se que la institució estarà al servei del procés de transició nacional, s'han acordat diferents eixos.
Segons han informat, l'increment de les polítiques socials passarà per mantenir i fer créixer uns serveis socials propers, eficients, ràpids, en contacte constant amb els ajuntaments que són per compte de qui els presten i qui millor coneix la comunitat i les seves necessitats més peremptòries en els moments actuals. Les beques menjador o les polítiques d'habitatge són qüestions concretes en les quals s'incidirà.
L'aposta per la generació d'activitat econòmica passaria pel desenvolupament del programa Leader; esdevenir interlocutor directe del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) al territori; desenvolupar programes de garantia juvenil i potenciar els polígons de la comarca com a generadors d'activitat industrial i logística.
En l'ambit del turisme i la cultura, el nou govern continuarà apostant per la desentacionalització, la millora de la qualitat de l'oferta i desenvolupar la formació continua al sector. Es continuarà promocionant el producte turístic lligat al territori.
Pel que fa als serveis prestats des del Consell Comarcal a la ciutadania, per compte dels ajuntaments es comprometen, han informat, a fer-los més propers, eficients, àgils i adaptables a les necessitats reals dels ajuntaments de la comarca.
El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha estat presidit des de la seva creació el 1987 per convergents excepte del 2007 al 2011 en què un pacte, també CiU-PSC, va portar a compartir la presidència. Pere Vila (2007) va ser president del 2007 al 2009 i Consol Cantenys (PSC) fins el 2011. Havien substituït Jordi Cabezas, vuit anys president comarcal. Des del 2011 ho era Xavier Sanllehí.
El nou president comarcal és alcalde de Borrassà des del 2003 i el 2013 va ser nomenat director dels Serveis Territorials del departament d'Empresa i Ocupació a Girona després de dos anys al caodavant de Benestar Social i Família. A les darreres eleccions municipals a Borrassà només es va presentar la seva llista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema