La Policia Local de l'Escala va denunciar ahir un home per deixar morir un gos dins el cotxe. L'avís el van donar cap a la una del migdia uns veïns que passejaven per la zona propera a la comissaria i van veure l'animal atrapat al vehicle. Al lloc s'hi va desplaçar la policia, que va haver de trencar el vidre per accedir a l'interior.

El gos era viu però agonitzava quan es va donar avís de la seva situació. Quan els agents van arribar al lloc,van trencar immediatament el vidre del cotxe però l'animal ja era mort.

Segons fonts de la Policia Local de l'Escala, en tota l'estona que van ser allà, l'amo de l'animal no va tornar al cotxe i el van haver de localitzar per avisar-lo. Es tracta d'un home d'origen francès.

La Policia Local va instruir l'atestat i l'ha enviat al Jutjat de guàrdia. Matar un animal domèstic pot ser un delicte castigat amb una pena de fins a 18 mesos de presó.

Des de l'Associació L'Anxova Peluda de l'Escala van difondre ahir les imatges a través de les xarxes socials i la informació per intentar conscienciar de la importància de no deixar els animals a l'interior dels vehicles amb les altes temperatures que hi ha en aquests moments, que poden causar un desenllaç com el d'ahir.