No va aterrar a la pista de l'aeròdrom d'Empuriabrava sinó que va acabar impactant contra un camió i accidentant-se a la carretera de Roses, a pocs metres de l'equipament. El paracaigudista, un jove de 18 anys, va acabar ferit greu. Un helicòpter medicalitzat del SEM?(Sistema d'Emergències Mèdiques) va evacuar el noi fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on encara romania ahir ingressat en estat greu i amb pronòstic reservat, segons van informar fonts del centre sanitari.

El malaurat accident es va produir quan passaven pocs minuts de les deu del matí. Quan per causes que es desconeixen, el noi que estava fent un salt amb paracaigudes va fer una maniobra d'aproximació per l'aterratge errònia. Segons els responsables de l'aeròdrom d'Empuriabrava, l'accident es va ocasionar per culpa d'un «error humà».

El paracaigudista no va calcular bé la distància i va anar a parar a la C-260, la via que uneix Figueres amb Roses. A l'alçada del quilòmetre 38 en aquell moment hi circulava un camió i el noi hi va impactar mentre descendia. Va xocar contra el vehicle i finalment, va quedar estès sobre la carretera.

Ràpidament es van activar els serveis d'emergència. S'hi van desplaçar Bombers amb dues dotacions, la Policia Local, Mossos i el SEM amb ambulàncies i l'helicòpter. L'accident es va produir a poca distància de la pista de l'aeròdrom on diàriament es fan moltes pràctiques de paracaigudisme.

El jove va rebre un fort cop a la zona de la panxa i ràpidament els serveis mèdics amb l'helicòpter se'l van emportar cap a l'hospital Trueta de Girona. Allà li van practicar diverses proves i ahir encara hi romania ingressat en estat greu però sense que perillés la seva vida i amb pronòstic reservat, segons fonts del centre hospitalari. La víctima és un jove de 18 anys, C.B., de nacionalitat anglesa i que estava de vacances a Empuriabrava, en família.

A causa de l'accident, es van produir llargues cues a la carretera que van col·lapsar la zona que dóna accés cap a l'aeròdrom perquè hi van estar treballant els efectius d'emergències durant les tasques sanitàries d'atenció al jove. Cal dir que en aquesta via hi sol haver molt de trànsit en ser plena època estival.

Avioneta incendiada

Es dóna el cas que en el lloc on va impactar el jove amb el camió és gairebé el mateix on no fa encara un mes una avioneta es va incendiar després de fer un aterratge d'emergència a Empuriabrava. L'aparell va baixar massa ràpid, el tren d'aterratge va topar amb la mitjana de la carretera de Roses i la tanca de protecció. En aquella ocasió els dos ocupants van poder sortir de l'aeronau i només una dona va patir ferides lleus i la van evacuar en ambulància a l'hospital de Figueres. L'aparell, però, va incendiar-se i les flames el van deixar inutilitzable. L'accident va causar una forta expectació a la zona, molt transitada.