El Tour de França a Vela generarà un impacte econòmic de més de 600.000 € al seu pas per Roses

La competició va començar a la població de Dunkerque el passat tres de juliol i acabarà el 26 de juliol a Niça

17.07.2015 | 15:12
El Tour de França a Vela generarà un impacte econòmic de més de 600.000 € al seu pas per Roses

El Tour de França a Vela, una de les competicions esportives més seguides al país veí, fa escala avui i demà a Roses (Alt Empordà) per cinquè any consecutiu. Segons ha destacat l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan, la prova generarà unes 2.000 estades als hotels de la població i un impacte econòmic de més de 600.000 euros. Amb tot, Mindan ha assenyalat que és l'impacte mediàtic i publicitari que genera la prova el que més beneficiarà a una població que "viu del turista francès". L'etapa de Roses marca l'equador d'una competició que va començar el 4 de juliol a la població atlàntica de Dunkerque i que finalitzarà el 27 de juliol a Niça.

Els organitzadors del Tour (A.S.O), amb el suport logístic de l'Ajuntament de Roses, han previst un programa d'actuacions complementàries que aquest any s'incrementen i que inclou activitats esportives, de lleure, pedagògiques i concerts perquè tota la població pugui viure l'emoció d'un dels espectacles més importants del món de la vela. Aquestes actuacions es duran a terme a les carpes del Village que acompanya el Tour, el gran escenari amb jocs i animacions durant el dia i concerts al vespre que s'ha convertit en el centre neuràlgic del dispositiu d'animacions.

El Tour de França de Vela, un repte esportiu de referència, és un esdeveniment amb un gran ressò mediàtic. Les regates són seguides per mitjans de comunicació d'arreu del món i són el punt de mira de televisions de gran prestigi. La passada edició, la cobertura televisiva va ser excepcional i això representa una gran oportunitat de projecció internacional per a Roses.

Es triplica el nombre de participants

Enguany el Tour de França a Vela compta amb la participació de 28 equips, 19 més que en l'edició anterior. Un increment que s'explica pel canvi de reglament de la prova que permet la participació de vaixells més lleugers i econòmics. Un canvi, ha destacat l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que obre la porta a la participació d'embarcacions catalanes en futures edicions.

Els organitzadors han volgut que les competicions guanyin en espectacularitat i apropar-les al gran públic. Per aquest motiu les embarcacions que participen en l'edició d'aquest any són velers de la classe 'Diam 24' un monotipus considerat ideal per donar espectacle ja que és veloç i segur. Aquest veler es desmunta fàcilment per al seu trasllat i només necessita tres tripulants a bord. Un altre dels punts claus del Tour de França a Vela d'aquest any són els recorreguts costaners, que es duran a terme avui de Roses - Illes Medes- Cap Norfeu-Roses; i els recorreguts locals, que tindràn lloc demà.

Referent amb competicions nàutiques d'alt nivell

L'etapa del Tour de França a Vela és una de les cites destacades en el potent calendari de competicions d'alt nivell que s'organitzen a Roses programades pel GEN ( el Grup d'Esports Nàutics ) . Aquest any s'han previst una quinzena de competicions d'àmbit nacional i internacional amb les quals Roses es posiciona com a referent dels esports nàutics. El Tour mou 350 persones entre participants i organització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema