Comencen càstings a Figueres per fer d'extra a la pel·lícula de Hollywood

Es busquen un miler de persones per al film "The Promise" on participarà Christian Bale

20.07.2015 | 15:07
La gent esperant abans d´obrir les portes de la Casa Empordà, l´únic moment en què es van veure cues.

La Casa Empordà de Figueres acull des d'ahir les dues primeres jornades de les quatre del càsting per escollir un miler de figurants per participar a la superproducció de Hollywood "The promise", una història d'amor ambientada a la fi de l'Imperi Otomà protagonitzada per Christian Bale i que a Figueres tindrà com a escenari el Castell de Sant Ferran. Ahir es van fer les primeres proves per seleccionar una cinquantena de nens i nenes d'entre 7 i 13 anys de pell morena i ulls foscos. Lluny de les cues que es van formar a Girona per participar en el rodatge de "Joc de Trons", el primer dia de càsting a Figueres va ser molt tranquil, malgrat que algunes famílies van fer cua des de les vuit del matí.

La representant de la productora encarregada de fer el càsting Babieka Films, Pilar Mayo, va explicar que per evitar aglomeracions i "incomoditats" per a la mainada, han optat per fer les proves de selecció dels 1.000 figurants que busquen a Figueres en quatre dies. "En els càstings d'Exodus a Fuerteventura vam tenir molts problemes per la gran afluència de gent i aquí hem optat per fer-lo en quatre dies i poder treballar en millors condicions", apunta.

El càsting d'ahir seleccionarà una cinquantena de nens i nenes d'entre 7 i 13 anys amb la pell morena i els ulls foscos. Una part d'ells, explica Mayo, els escolliran d'ètnica àrab perquè una part dels figurants hauran de fer el paper d'otomans i la resta d'armenis. "Per al paper d'otomans escollirem nens i nenes de faccions àrabs i més aviat grassonets i per als que han de fer d'armenis els escollirem prims perquè eren els esclaus", recorda. Tot i que no ha volgut avançar detalls de l'argument de la pel·lícula, Mayo ha avançat que el rodatge a l'Estat espanyol es farà entre els mesos de setembre i desembre i que a Figueres l'escenari de rodatge serà al castell de Sant Ferran. També es rodarà en vuit localitzacions més de l'Estat espanyol i a Malta i Portugal.

Per avui estan previstes les proves als figurants amb instrucció militar. Bona part dels que s'hi presentin seran soldats de la base militar de Sant Climent Sescebes. Dilluns i dimarts, les jornades que es preveuen més multitudinàries, s'escolliran els homes i les dones.

Poques cues

Tot i que a les vuit del matí hi havien força famílies fent cua a les portes de la Casa Empordà, el cert és que quan es van obrir les portes a les 11 del matí per començar el càsting poc més d'una seixantena de persones s'esperaven per entrar. La Màxima, que acompanya la seva filla de 12 anys, explica que veient les cues que es van formar al càsting de "Joc de Trons" van optar per arribar abans de les 8 del matí per entrar les primeres però que no hagués calgut perquè no s'ha presentat gaire gent.Un dels problemes que es va repetir va ser la falta de documentació de molts dels participants. Per fer el càsting, els nens i nenes havien d'anar acompanyats dels seus pares i dur el document d'identitat en vigor fins a finals d'any, que es quan finalitzarà el rodatge. Alguns, com l'Íngrid i la seva filla Maria, van haver de córrer per tramitar-lo a la comissaria de Figueres i poder participar en la selecció.

A banda d'entregar la documentació necessària i omplir un formulari, els càsting va consistir simplement a fer unes fotografies als participants. Un d'ells, l'Ona, de vuit anys, a més, va fer una prova individual perquè els responsables del càsting de la pel·lícula la van veure adient per fer un petit paper a la pel·lícula.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema