Quatre famílies han abandonat els pisos d´un dels blocs ocupats de Figueres

L'Ajuntament manté al vigilància policial i s'han frustrat nous intents per punxar els serveis elèctrics i d'aigua

20.07.2015 | 15:07
L´operatiu que es va portar a terme el 8 de juliol a l´edifici del carrer Albera.
L´operatiu que es va portar a terme el 8 de juliol a l´edifici del carrer Albera.

Els ocupants del bloc del número 19 del carrer Albera, a l'Horta Capallera de Figueres han començat a abandonar l'edifici després que l'Ajuntament i els propietaris prenguessin mesures amb vigilància privada, càmeres de seguretat i blindant els comptadors de serveis. Segons les dades de l'Ajuntament, quatre dels set pisos ocupats han quedat lliures.
L'actuació es va portar a terme el 8 de juliol després de mesos d'ocupació per part de les famílies de diversos pisos i de generar conflictes amb els veïns. Dues famílies fins i tot van arribar a marxar per la pressió i amenaces que rebien per part de les persones que ocupaven de forma il.legal les vivendes.
L'Ajuntament va poder finalment contactar amb Solvia, de l'entitat financera Banc Sabadell, que disposa de bona part dels pisos. S'intentava des de feia mesos però, segons l'altre propietari de vivendes no es va començar moure fins que Diari de Girona es va fer ressó de la situació. Poc més d'un mes després s'han pres mesures.
Es va portar a terme un operatiu conjunt amb les empreses de llum, aigua i gas contra les ocupacions il·legals. Des de fa nou dies es manté la presència policial a l'exterior de l'edifici i la seguretat privada a l'interior. Les empreses de serveis van posar sistemes per evitar que es punxés la llum però durant aquests dies, ha informat l'Ajuntament, s'han detectat intents alternatius de connexió a la xarxa elèctrica i d'aigua que s'haurien frustrat.
Això hauria acabat molestant els ocupants, que davant la nova situació han decidit marxar. Quatre dels set pisos han quedat lliures d'ocupació. De fet, la mesura pretenia justament això, una situació que també s'està produint a l'altre bloc ocupat a tocar d'aquest.
El tinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntametn de Figueres, Pere Casellas, remarca la importància que aquest sistema contra ocupacions il·legals funcioni i doni resultats immediats. En aquest sentit ha manifestat que "això permetrà aplicar-ho amb seguretat, a la resta d'edificis amb pisos ocupats".
L'alcaldessa, per la seva banda, ha volgut remarcar que "escoltant els veïns i buscant una solució conjunta, s'aconsegueix complicitat amb la Guàrdia Urbna i més efectivitat en la resolució d'aquests conflictes".
En aquest cas, però, poder portar a terme les mesures ha costat mesos de queixes veïnals i nombrosos intents de contactar amb Solvia, propietària de bona part dels pisos, tal com va publicar Diari de Girona, amb qui era impossible establir reunions per abordar la problemàtica, tal com va admetre el mateix ajuntament i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà que en gestiona alguns dels pisos a través de la borsa d'habitatge. Una de les veïnes va abandonar l'immoble pocs dies abans que es portés a terme l'operatiu pressionada per la situació que es vivia i per la manca de solucions. Diari de Girona té constància de desenes d'escrits que denuncien la situació que patia a les diferents administracions i a l'entitat bancària. A banda de patir les amenaces també es va haver de fer càrrec de factures de llum molt elevades perquè els veïns havien punxat el seu contador. La veïna es troba residint actualmenta una altra població després de nou anys a Figueres, segons ha explicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenç i s'han instal.lat a una de les...

Creen una comissió de festes pels 50 anys d´Empuriabrava

Un grup de veïns d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, ha creat una comissió de Festes per tal de...

Circ d´Etiopia i Amèrica Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

Circ d´Etiopia i Amèrica Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

La nova edició del 16 al 20 de febrer comptarà amb 82 artistes de 12 països

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

El govern preguntarà: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

Enllaços recomanats: Premis cinema