La resolució d´una sentència que anul·la el POUM de Roses té encallats projectes

La zona industrial o el Pla especial del port són plans aturats que estan pendents de com es resol el recurs presentat

20.07.2015 | 15:07

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que suspèn el POUM de Roses per una operació urbanística a Mas Matas ha suposat que s'aturin diversos projectes fins que hi hagi una resolució definitiva. L'Ajuntament ha presentat un recurs de cassació. La zona industrial que tot just ara es desencallava després d'està aturada per altres litigis o el Pla especial del port en són dos. Si s'acaba anul·lant, s'hauria de tramitar de nou el POUM.
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, constatava que la sentència afecta temes importants. Segons ha explicat, les llicències que ja han estat donades o les obres consolidades no es veuran afectades. En canvi, sí que ho estan tots els projectes que estiguin subjectes a noves llicències. En aquests casos s'hauran d'ajustar al que preveu el planejament anterior del 1993 o esperar que es resolgui el recurs de cassació i veure si és favorable a l'Ajuntament.
Això suposa que no poden donar llicències, per exemple, per construir naus industrials a la zona industrial que tot just fa uns mesos s'ha començat a comercialitzar. És una de les qüestions més importants perquè ja porta més de deu anys pendent per altres litigis. Però tampoc podran començar a construir la nova planta depuradora de marisc al port perquè falta aprovar el Pla especial del port.
També afecta diversos convenis amb particulars que no es podran tirar endavant o unitats d'actuació. Altres obres més importants per Roses com la remodelació d'El Bulli, en canvi, ja tenien una llicència anterior a la sentència. L'alcaldessa ha explicat que si finalment el tribunal manté una posició similar, hauran de tornar a tramitar un nou POUM i no introduir tota una zona que el tribunal considera que és inundable i que els estudis aportats no són suficients. Només es modificaria aquesta part del POUM.
La sentència de data 21 d'abril de 2015 dóna la raó a uns 130 veïns que ja van fer al·legacions a través de l'Associació de Veïns de Santa Margarida i que van demanar que s'anul·lés el pla per construir 750 habitatges a Mas Matas, uns terrenys urbanitzables no delimitats. El sector està enllaçat a un altre, la Muntanyeta, a 2,4 quilòmetres on s'hi preveuen els aprofitaments, espais lliures i equipaments en sòl amb pendents d'entre el 30 i el 70%. Posa en qüestió aquesta operació i, a més, que els terrenys de Mas Matas siguin inundables. No considera suficients els informes que s'aporten.
L'Ajuntament va presentar el recurs de cassació, ha dit Mindan, i haurà d'estar a l'espera que es resolgui. Contra el POUM hi ha altres recursos presentats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Figueres canviarà de sentit el Monturiol per obres a la vorera

Les obres de millora començaran dilluns i està previst que durin unes quatre setmanes

Enllaços recomanats: Premis cinema