Figueres afrontarà mesures per acabar amb les pressions i fraus a Serveis Socials

El regidor de Benestar adverteix que no es toleraran més casos d'agressions verbals als tècnics que valoren els casos

21.07.2015 | 15:24
El regidor d´Habitatge i Serveis Socials, Pere Casellas.

El nou regidor de Serveis Socials i Habitatge de Figueres, Pere Casellas (PSC) ha marcat les primeres directrius per a aquests propers quatre anys i ha denunciat situacions com les agressions verbals o pressions als treballadors de Serveis Socials. S'ha anunciat que s'estudiaran els casos de forma individual, sense atendre plataformes o col·lectius en els negociacions, i que qualsevol agressió serà posada en coneixement de la Guàrdia Urbana. A més, constata el mal estat de les instal·lacions on s'ubiquen els serveis socials.
Les negociacions que fins ara es produïen a les dependències de Serveis Socials entre col·lectius o plataformes amb els treballadors socials per intentar que s'aten-guessin casos haurien comportat situacions complicades en alguns casos. Casellas era clar i manifestava que «no acceptarem la pressió» a la que diu«s'han vingut sotmeten els treballadors en forma d'agressions verbals en el moment de les entrevistes». Seran els treballadors socials els que valoraran sota el seu criteri els casos i ho faran de forma individual. A més, adverteix que «qualsevol pressió il·legal es farà saber de la Guàrdia Urbana i de les autoritats judicials», i s'aturaran les entrevistes si és necessari. A banda d'això, Casellas posava sobre la taula possibles abusos i frau. «Serem molt cursos en l'ús d'aquests recursos, no permetrem aquests abusos que hem detectat», deia Casellas, i afegia que la voluntat del govern és de perseguir el frau i evitar la cronificació en l'estada d'habitatges d'emergència social.

Grup d'anàlisi amb entitats
A banda de tractar cada un dels casos de forma individual, una altra novetat és la posada en marxa d'un grup d'anàlisi compost per les entitats del sector com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), la Taula energètica o altres, i també amb els grups de l'oposició. L'objectiu és analitzar la realitat i establir polítiques concretes. El grup de treball analitzarà les propostes relatives a posar a disposició dels serveis socials nous habitatges per a pal.liar la situació de crisi habitacional a la ciutat. La voluntat de l'equip de govern és incrementar la partida pressupostària, recursos humans i el parc d'habitatges per a emergències socials.
Una altra projecte que esperen que es pugui concretar en els propers quatre anys és l'obertura de noves oficines per als Serveis Socials. El nou regidor d'Habitatge i Serveis Socials considera que les actuals tenen un estat lamentable i que cal amb urgència traslladar-les a una nova ubicació que seria els locals del carrer Sant Pau. Es tracta de les oficines que des de fa anys tenen llogades però a les quals fins ara no s'ha donat cap ús. «La nostra voluntat és fer el trasllat al més aviat possible, després de gastar prop de 200.000 € en una opció de compra».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema