l´escola parla

21.07.2015 | 15:24
l´escola parla
l´escola parla

Els primers dies de juliol, la ciutat de Figueres va acollir més de 450 docents al Congrés «L'escola parla». La ciutat es va omplir de mestres, professors i educadors amb ganes de compartir, intercanviar i reflexionar per millorar la pràctica docent.
La ciutat de Figueres -que és ciutat educadora almenys des de l'any 2000 com a membre de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores-va poder escoltar com parla l'escola, què preocupa, cap on evoluciona... Atès que la societat actual, aquesta que anomenem de la informació i del coneixement, ens arrossega cap a canvis constants em sembla molt interessant que la meva ciutat sigui escenari de diàleg entre docents i de discussió constructiva compartint experiències diverses.
Les conclusions eren generalment individuals, algunes eren compartides a les estones de cafè, anotades i endreçades a les maletes vermelles que omplien la ciutat. Quan comencem el nou curs, quan preparem el curs vinent, però, aquestes reflexions seran un bon punt de partida. Reflexionar perquè volem millorar, aquesta és la qüestió: voler millorar, voler canviar; ja ho deien fa temps: voler és poder.
Aquesta actitud la necessita Figueres, la necessitem a la ciutat sobretot els que vam ser escollits per participar del govern de la ciutat. Aturar-nos uns instant, reflexionar individualment i com a col·lectiu que vol canviar per millorar. Però, tots volem canviar? Tots volem millorar? Alguns sí i així ens definim. No tenim por al canvi treballat com a grup divers, reflexionat com a conjunt que pren acords i es mostra coherent entre el que diu i el que fa. Ens cal anar al model que ofereix el congrés «L'escola parla» i traslladar-ho a la ciutat.
La ciutat parla -almenys una part- amb unes eleccions municipals i vol un govern diferent, molt divers però que funcioni i que canviï per millorar la ciutat. I per millorar en aquest canvi, abans de parlar cal escoltar, amb una actitud d'escolta activa per entendre les diferències i buscar els punts d'acord. Treballem pels acords amb actitud humil sabent-nos diferents, respectant la pluralitat política i social que representem i cercant entre tots el millor per la ciutat. Voler escoltar és voler acceptar que potser el que diran no ens agrada del tot, voler escoltar és saber que després caldrà parlar i actuar amb consens. Escoltem i escoltem-nos perquè representem els ciutadans i la ciutat es mereix ser escoltada sempre, i ens cal actuar amb el consens buscat i treballat que neix d'aquest diàleg. En educació, un bon model és la base imprescindible per treballar actituds i valors. Fem que Figueres sigui model de ciutat educadora amb l'amplitud que això comporta, tots els dies de l'any i a tots els racons de la ciutat. Treballem per l'acord mitjançant els valors de diàleg consensuat i treball cooperatiu en aquest canvi per la millora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

L'animal, després de prendre-li mostres, se'l va deixar a la platja perquè s'integri al cicle vital

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenç i s'han instal.lat a una de les...

Creen una comissió de festes pels 50 anys d´Empuriabrava

Un grup de veïns d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, ha creat una comissió de Festes per tal de...

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

El govern preguntarà: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

Enllaços recomanats: Premis cinema