Demanen 23 anys i mig de presó per a l'acusat de matar la dona a Sant Pere

El fiscal demana també que se li retiri la pàtria potestat dels tres fills i està previst que el cas sigui jutjat per jurat popular els propers mesos

22.07.2015 | 15:34

El fiscal, Enrique Barata, demana 23 anys i 6 mesos de presó per a l'acusat de matar la dona a ganivetades al pis on vivien a Sant Pere Pescador el 17 de novembre del 2014. L'acusa d'assassinat perquè considera que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se quan Musa Baldeh la va atacar amb dos ganivets de grans dimensions i aprofitant que estaven sols a casa, on ningú la podia ajudar. També l'acusa de dos delictes d'amenaces contra un dels germans de la víctima perquè en dues ocasions el va atemorir amb El fiscal també vol que li retirin la pàtria potestat dels tres fills.El cas, que es jutjarà amb jurat popular, arribarà a judici en els propers mesos a l'Audiència en els propers mesos.
Segons recull el fiscal a l'escrit de conclusions provisionals, poc abans de la una de la tarda, l'acusat va agafar dos ganivets de cuina de grans dimensions i li va assestar «fortes i reiterades» gavinetades davant la filla petita de només 18 mesos. Una de les armes era un ganivet tipus destraló de 19 centímetres de fulla i 8 d'ample i l'altre un ganivet de cuina de 19,5 centímetres de llargada i 2,2 d'amplada. Cconclou que tenia una clara intenció de matar-la perquè va atacar zones vitals. Indica que l'acusat va actuar a traïció i va impedir defensar-se. «La va apunyalar per sorpresa i de forma inesperada, això va fer que la dona no pogués fugir, ni buscar defensa», exposa el fiscal i quan ningú la podia ajudar.
L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Gregori Martínez, considera que va actuar seguint «un pla preestablert, aprofitant la privacitat del domicili. El lletrat també apunta que, des de feia almenys dos anys, l'acusat «tenia completament anul·lada» la víctima i no la deixava relacionar-se amb ningú. Quan Baldeh s'enfadava, «solia agredir i insultar» la víctima. De fet, uns mesos abans del crim la víctima havia demanat una ordre d'allunyament però el jutjat la va denegar.
El fiscal demana una condemna de 23 anys i 6 mesos de presó. 19 anys i mig per un assassinat i 4 anys de presó per dos delictes d'amenaces al germà de la víctima. La lletrada de la Generalitat eleva la petició a 24 anys; 20 pel crim i 4 per les amenaces. Martínez també demana una pena de 20 anys per assassinat

Amenaça amb l'espasa
Segons el relat del fiscal, just després d'assassinar la dona l'acusat va portar la filla petita de la parella a casa uns veïns. Després, va agafar una espasa de casa seva i baixar al carrer, on va seure a un banc esperant el cunyat. Minuts després, quan el va veure, es va dirigir cap a ell «exhibint-li l'espasa amb actitud intimidatòria i agressiva». Un altre germà de la víctima va percebre «la situació de perill» i van desarmar l'acusat, que es va refugiar a casa un veí. Dies abans, el 14, ja el va atemorir sortint al balcó de casa seva i dient-li «fill de puta, t'he de matar».

Que no s'apropi als fills
En matèria de responsabilitat civil, les acusacions demanen que indemnitzi els fills que ha deixat orfes de mare i dos cunyats amb fins a 490.000 euros. Les acusacions també demanen que li prohibeixin apropar-se als familiars de la víctima i que li retirin la pàtria potestat dels tres fills que tenia amb la dona.
El fiscal apunta que va faltar «als més elementals deures paterns» i va matar la dona en presència de la filla. Després, «la va entregar a un veí de l'immoble, abandonant-la» per tornar a casa, on tenia una maleta preparada per abandonar el país. Així, deixava «igualment desemparats i abandonats» els altres dos fills menors, que en aquell moment eren a l'escola. «Haurien tornat a casa, on hi havia la seva mare degollada enmig del menjador», exposa el fiscal que argumenta així que li retirin la custòdia, que des del moment del crim estan sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a la l'Adolescència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema