L´Escala torna aprovar el projecte de reforma del front marítim de la Platja

L'Ajuntament l'ha tramitat de nou després de la consulta i de fer-hi alguns canvis i suposa una inversió de 805.000 €

22.07.2015 | 15:34
Una imatge virtual de la reforma presentada a l´inici del projecte.
Una imatge virtual de la reforma presentada a l´inici del projecte.

L'Ajuntament de l'Escala ha reprès el projecte de reforma del front marítim en el sector de la Platja. El projecte es va aprovar ahir per segona vegada al ple municipal després que l'any passat es decidís ajornar per a després d'eleccions. El projecte, amb una inversió de 805.771, transformarà l'espai del centre històric per dinamitzar-lo. Esperen que abans de l'aprovació definitiva s'acabin de definir aspectes com l'ús de l'espai o la circulació.
L'aposta per reformar la platja seguint una proposta de l'arquitecte Carlos Ferrater va suscitar crítiques en alguns sectors, tant als grups de l'oposició com dels comerciants. La reforma d'un espai emblemàtic es va considerar que calia plantejar-la donant més informació als ciutadans. Es va encarregar una enquesta recollint l'opinió dels veïns que li van donar el vistiplau. El govern socialista, del qual també formava part l'ara alcalde, Víctor Puga, va mantenir ?reunions amb comerciants i va acceptar fer-hi algunes modificacions. Però es va optar per deixar-lo sobre la taula i esperar que passessin les eleccions. Segons l'alcalde, «apostar per la regeneració urbana en espais emblemàtics genera un efecte dinamitzador important». S'espera que la reforma de la Platja sigui un element de revitalització de l'important pol turístic i econòmic que representa aquest entorn on es concentren establiments de restauració i botigues. El projecte és el mateix que es va aprovar però amb alguns canvis. Es preveu fer un paviment unificat que dóna un tractament de zona de vianants. Com ja es va explicar fa uns mesos, això no significarà que hi hagi moments del dia en què el trànsit estigui obert, tal com passa ara. Una altra àrea on s'actua és la Riba on avui hi ha un aparcament. L'espai disposarà de grades que connectaran amb el carrer del costat per permetre sentar-se mirant el mar i eliminar el desnivell actual. S'han incorporat millores com el manteniment de la barana perimetral de la platja o millores a l'enllumenat i serveis.
El 50% del finançament està previst amb el Pla de Barris de la Generalitat i una altra part per les subvencions demanades al Pla Únic d'Obres i Serveis i al Pla d'Excel·lència Turística.
El projecte va rebre els vots de tots els grups (PSC, ICV, ERC, CiU) i el vot en contra del PP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'Alt Empordà

Figueres posa en marxa un pla per reduir el ´nombre preocupant´ de rates i coloms

Felip ha explicat que la voluntat és aconseguir una "fauna amiga" i ha afirmat que no serà una...

L´Estat comença l´obra de la reivindicada rotonda que ha d´unir l´estació del TAV amb Vilafant

Els treballs consistiran a substituir la intersecció per una rotonda que obligui a reduir la...

Tres lladres aturen una dona, l´estaborneixen amb una pistola i li roben el cotxe

Els homes li han fet creure que buscaven l'estació de tren i han aprofitat per agredir la víctima...

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

Enllaços recomanats: Premis cinema