La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAPH) Figueres ha enviat una carta oberta a Pere Casellas després que aquest anunciés que des de Serveis Socials no es deixaria que cap plataforma ni col·lectiu negociés casos de particulars per evitar les pressions als que són sotmesos els treballadors. La PAPH ha volgut deixar clar que mai han negociat cap cas i que només en casos molt puntuals han acompanyat la persona per temes, per exemple, de l'idioma. Diuen que no han rebut cap proposta per formar part de cap comissió d'estudi i se sorprenen que ara digui que es farà complir la «legalitat».

«Entenem que les declaracions que va fer ahir a la premsa no ha tingut l'oportunitat de conèixer ni què és la PAPH Figueres ni quina feina desenvolupa». «No ha negociat (ni ho farà mai) amb Serveis Socials. No és la seva feina», diuen, però sí en canvi amb els bancs. Afegeixen que «respectem infinitament la feina de les treballadores socials, amb qui tenim un contacte afectiu (pot preguntar-li a totes elles)».

D'altra banda, han mostrat la seva sorpresa per algunes de les afirmacions. «No entenem a què es refereix quan afirma que la política d'habitatge s'empararà, a partir d'ara, en la legalitat». Segons la seva experiència, diuen, sempre ha estat així. «Quan, per exemple, demanem al govern de Figueres que intervingui en les cases desocupades de bancs se li exigeix que compleixi el que estableix la llei d'habitatge vigent» i el convida a llegir-se la llei.

Casellas va apuntar que a Serveis Socials hi havia pressions als treballadors i agressions verbals, i va deixar sobre la taula altres deficiències com possibles fraus en l'ús del servei o casos que es cronifiquen. Segons Casellas, ara es prendran mesures per aturar-ho.