El govern manté l'acord amb el PP però es veta la portaveu a les negociacions

CiU i PSC reiteren els compromisos sempre que en les negociacions hi hagi l'altre regidor del grup, Diego Borrego

24.07.2015 | 07:13
Els dos regidors del PP (a l´esquerra) votant diferent.

El pacte entre el PP i el govern de Figueres es va tancar i no variarà malgrat que un dels dos regidors, Maria Àngels Olmedo, es fes enrere a darrera hora i acabés votant en contra de les retribucions. Tot i això, el govern ha vetat a les negociacions Olmedo i només vol negociar amb Diego Borrego. Olmedo s'espera que doni explicacions la setmana vinent però admet que ella no ha participat en aquest acord. El pacte té diverses contraprestacions que suposen poder participar en alguns projectes, assistir a les juntes de govern i tenir un lloc a la Fundació del Patronat de l'Hospital de Figueres.

El pacte es va signar amb data 7 de juliol i és el segon després que en el primer intent d'aprovar les retribucions, decidissin a última hora que es feien enrere. El govern es va veure obligat a negociar i a rebaixar les pretencions inicials.

Segons ha explicat el PP, després dels fets, es va negar a sentar-se a negociar amb Olmedo. La decisió es va comunicar a la direcciódel partit i es va acceptar que fos Borrego qui ho fes i també va acceptar l'acord. Ho explica el regidor defensant els avantatges de l'acord perquè «si estàs al govern o a mig govern, tens més coses a fer».El van signar l'alcaldessa, Marta Felip, Borrego i el tinent d'alcalde, Pere Casellas. Per això i perquè no va intervenir en les negociacions la portaveu se'n sent al marge. No es preveu un trencament però en uns dies explicarà la situació.

Al ple celebrat la setmana passada, les dedicacions es van aprovar amb el vot de Borrego però Olmedo es va fer enrere després que l'alcaldessa, criticada per dir que el seu sou el pagaria la Diputació, plantegés -es va fer enrere- tornar a canviar les retribucions que es van aprovar. Segons Borrego, l'acord es manté i «de cap de les maneres acceptaria» que es deixés al marge la portaveu. Ara bé, «a partir d'ara en totes les negociacions que hi hagi hi serem tots dos, amb ella sola no es volen seure», admet Borrego. També serà ell qui ocuparà un lloc al Patronat de l'Hospital de Figueres, un dels acords presos.

L'acord ha acceptat que el PP pugui participar a les gestions al barri de Sant Joan i intervingui en la transformació de la Sala Edison (propietat d'un particular). Entre altres, demanen pisos per a gent gran, un despatx i un assistent ; i ser presents a les juntes de govern on s'ha estrenat aquesta setmana. També volen instal·lacions esportives als barris de l'Eixample i Parc Bosc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema