Tres anys després del gran incendi de l'Alt Empordà, Avinyonet de Puigventós va acollir un acte institucional i una jornada de foment de la prevenció d'incendis. El director territorial d'Interior, Albert Ballesta, va assegurar que hi ha lliçons apreses com la necessitat de conscienciar la ciutadania i la d'executar franges d'autoprotecció a urbanitzacions i cases aïllades que estiguin a tocar del foc.

Els Camps de la Font van acollir l'acte aprofitant que es tancava un taller de sensibilització sobre el bosc mediterrani i el foc que els monitors de la Fundació Pau Costa han realitzat a la mainada -una cinquantena en total que han assistit a un casal d'estiu. El taller ha inclòs explicacions de sensibilització que s'han fet a l'escola i un simulacre de crema controlada davant dels alumnes, a partir d'uns boscos de paper.

«Avui recordem que vam patir un gran incendi en el qual van morir quatre persones i hem volgut remarcar la importància de la prevenció», va dir Ballesta. Va afegir que «podem dir que ja hem avançat en tasques tan importants com fer franges de protecció o impulsar la redacció de plans de delimitació, perquè hem passat de tenir-ne només set o vuit a arribar als 200 a finals d'any». Es tindrà sobre paper, pendents d'executar les franges al voltant d'urbanitzacions i cases aïllades per evitar que els Bombers hagin de centrar tants esforços a protegir habitatges. Ballesta va recordar que en el 90% dels incendis hi ha la mà humana i habitualment són causat per una negligència com el llançament de burilles.