Els veïns que han d'abandonar les cases que s'expropien per portar a terme el projecte d'ampliació de la C-260 a Figueres estan pendents de cobrar la part acordada abans d'iniciar-se les obres. Esperaven que fos al juny i per això temen que hi hagi problemes. Territori i Sostenibilitat ha informat que tot està en tràmit amb la previsió que percebin l'acordat abans d'iniciar els treballs passat l'estiu.

De les trenta-set finques que s'expropien, només en algunes hi viuen veïnts tot l'any. Són els afectats que es veuen obligats a abandonar casa seva i que estan pendents de poder percebre les indemnitzacions que els han de permetre buscar una alternativa. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, es va comprometre que cobrarien abans de començar les obres perquè va assegurar que hi havia una partida de vuit milions d'euros per a expropiacions. Els veïns van signar les actes prèvies d'ocupació i la majoria van obtenir uns acords verbals amb quantitats i terminis. Existia el compromís que cobrarien al juny , abans de començar les obres. Les actes d'ocupació encara no s'han signat. Ha passat el juny i han sabut que tampoc cobraran aquest mes i que com que l'agost és inhàbil ja hauran d'esperar a setembre. Això manté pendent als afectats i molestos a alguns. Laura Vinuesa, una de les veïnes, fins i tot ha fet arribar una carta al conseller on li recorda els compromisos. Posa de manifest que necessiten temps per poder comprar o llogar un habitatge perquè deixen la casa de tota la vida. I sense diners, recorda, no poden anar enlloc. «Les famílies que vivim allà (comptades amb el dits d'una sola mà) ens feu fora, està tot fet, no hi ha marxa enrere, però vols fer una obra i no tens els diners de les expropiacions» retreu Vinuesa al conseller. En el seu cas està preocupada per si opten per fer-los marxar primer de casa i pagar després tenint en compte que el procediment es va tramitar d'urgència. «S'havia de pagar al juny, després al juliol, desprès, com no hi ha diners i l'agost es inhàbil, saltarem al Setembre. Ens preguntem del setembre a quin mes passarem? El projecte aprovat i signat diu que al setembre comenceu els laterals, al febrer hem de marxar, i preguntem, on? Sota el pont?».

Mantenen el compromís

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que es manté el compromís que no començaran els treballs sense que hagin cobrat els veïns. Asseguren que se segueix mantenint que s'està pendent de l'autoritació financera del departament d'Economia i Finances i que podria haver-se allargat una mica per la tramitació. Per això esperen que passat l'estiu pugui està solucionat. Tampoc varien fins al moment les previsions de començar les obres el mes de setembre de desdoblament del tram de 750 metres de la carretera al seu pas pel nucli de Vilatenim.

Els treballs han de començar amb la construcció dels nous vials urbans al sud i al nord de Vilatenim. Els enderrocs dels habitatges no s'espera que es portin a terme fins al febrer. Les obres tenen un termini d'execució de 15 mesos.

El tronc central de la via estarà format per dos carrils de 3,20 metres amb voral interior d'un metre i voral exterior d'1,5 metres, la mitjana estarà formada amb barreres rígides de formigó d'1,6 metres. A cada costat del tronc es faran unes calçades laterals que estaran separades amb un espai enjardinat d'1,6 metres delimitat per vorades. Les calçades laterals tindran sis metres d'amplada, quatre corresponents al carril de circulació i dues per a l'aparcament. Al costat de la calçada lateral es formaran les voreres. D'altra banda, està previst construir una passera sobre la carretera per possibilitar que els vianants puguin travessar la via. La passarel·la de 24 metres i 3,6 d'amplada es farà a continuació del carrer Baladres, a prop de la rotonda final. A més del desdoblament, hi haurà dos vials urbans, un al sud i un al nord de connexió amb altres vies.