Primer pas perquè el Centre de tractament de residus de l'Alt Empordà situat a Pedret i Marzà sigui una realitat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va posar ahir la primera pedra. La planta, amb capacitat de tractament de 60.000 tones de fracció resta cada any, i 10.000 tones anuals de fracció orgànica, donarà servei a tota la comarca. Les obres, amb un pressupost de 24 milions d'euros, comencen ara i està previst que finalitzin a finals de 2016. La planta entraria en servei a començaments del 2017.

El centre es construeix als terrenys annexes al dipòsit controlat de residus municipals de Pedret i Marzà. L'obra la finança íntegrament l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) i la instal·lació la gestionarà el Consell Comarcal. En aquest centre es tractarà la fracció resta, mitjançant un tractament mecanicobiològic, i la fracció orgànica generada a la comarca.

Les actuacions del nou centre que ara s'inicien es complementaran més endavant amb tota una sèrie d'infraestructures: un edifici administratiu de coordinació i comunicació ambiental; una deixalleria comarcal; una planta de desballestament de residus voluminosos i preparació per la seva valorització i l'ampliació del dipòsit controlat per la disposició dels residus que no puguin ser valoritzats. Això farà que la inversió total en aquest centre de tractament arribi als 36,7 milions d'euros, previstos en el conveni entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'ARC.