Una baralla al barri de Sant Joan de Figueres entre un grup d'homes d'origen magrebí i un altre d'ètnia gitana va acabar amb un detingut per presumptes abusos sexuals a una menor. L'enfrontament a més va deixar dues persones ferides d'arma blanca després que l'agressor els ferís amb un ganivet.

Tota la història arrenca el dijous cap a les cinc de la tarda al carrer Ramon Reig. Per causes que es desconeixen, quatre homes d'origen magrebí es van encarar amb un d'ètnia gitana que n'acusava un d'haver fet tocaments a una filla seva menor d'edat.

El presumpte autor dels abusos, de 39 anys, va treure una arma blanca -un ganivet- i va apunyalar l'home a l'esquena. Mentre això passava, també van aparèixer més familiars de la menor i quan va forcejar amb l'agressor també li va tocar el rebre i l'home li va perpetrar una ganivetada. Ambdós ferits van ser atesos pel SEM i traslladats a l'hospital.

Ràpidament, veïns van alertar la Guàrdia Urbana de Figueres i aquesta va demanar reforços als?Mossos d'Esquadra. La presència policial al barri va fer minvar la violència però no va ser fins una estona després que van poder arrestar el suposat agressor que havia fugit. Es tracta d'un home d'origen magrebí de 39 anys, segons fonts policials.

Els agents van prendre declaració a tots els implicats i van saber arran de l'explicació de la baralla, els suposats abusos que havia fet l'home detingut a una menor, la filla d'un dels homes que havia rebut la ganivetada a l'esquena. Finalment, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir l'home per un presumpte delicte d'abusos sexuals a menors.

En el barri s'hi va desplegar una forta presència policial i aquesta va ser-hi durant una bona estona, un barri on malauradament no és el primer cop que hi ha aquest tipus de fets i baralles.