La portaveu del PP a Figueres, M.Àngels Olmedo, ha denunciat al Comitè de Garanties Estatutàries del PP «deslleialtat» per part del seu company de grup, Diego Borrego, que, segons diu, va arribar a un acord amb el govern sense el seu vistiplau, trencant la disciplina de partit. Per tant, entén que se l'ha de sancionar i que, a més, l'acord és «nul a tots els efectes». Ho han comunicat a l'alcaldessa, Marta Felip i el regidor Pere Casellas, signants de l'acord. El regidor Diego Borrego, per la seva banda, assegura que en tot moment ha tingut l'autorització el partit. La direcció ha manifestat que esperen parlar amb les dues parts per aclarir la situació abans de posicionar-se o prendre una decisió.

Olmedo va negociar el primer acord que donava la possibilitat al govern d'aprovar amb majoria les retribucions, però el dia del ple es va fer enrere i va votar en contra. A partir d'aquí se la va vetar a les negociacions i va ser Diego Borrego qui va signar un segon acord. Olmedo assegura que el president del partit a Girona, Enric Millo, autoritzava signar l'acord sempre que hi estiguessin d'acord tots dos, «i jo no hi estava d'acord». Les retribucions passen de 420.000 a 625.000 euros, al voltant d'un 50% més, «amb la complicitat del senyor Borrego». Tot i això, hauria acceptat abstenir-se al ple per facilitar que tiressin endavant i començar a atreballar per altres qüestions a la ciutat. El dia del ple les manifestacions de l'alcaldessa «descrivint el seu sou de la Diputació com un truc per estalviar diners a l'Ajuntament» van ser el motiu perquè canviés el sentit del vot «en contra d'aquesta frivolitat que representa convergència a Figueres quan gestiona els diners dels contribuents».

Va ser llavors, segons Olmedo, quan Diego Borrego «trenca la disciplina de vot del partit i decideix, pels seu compte, votar a favor de la proposta del govern». Borrego havia negociat i pactat un acord en el que en línies generals votava a favor a canvi de participar en juntes de govern i en algun projecte de ciutat, sense entrar al govern ni tenir vot. Mantenir l'acord va ser, per Olmedo, decidir pel seu compte votar a favor de la proposta i això «marca un trencament definitiu de la seva relació amb el partit i és la gota que ha fet vessar un got que venia omplint-se des de feia molt temps».

Olmedo constata que ella és la«portaveu oficial del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Figueres i la presidenta de la Junta Local del partit, i jo no he donat mai el vistiplau a aquestes converses ni a l'acord resultat».

Tal com ja havia publicat Diari de Girona, Borrego insistia ahir que «l'acord es va tirar endavant perquè el partit ho va acceptar» i considera que s'havia de mantenir. Borrego aclareix que la condició del partit va ser que no fos un acord que trenqués el partit per exemple excloent un dels dos regidors a les juntes de govern. Borrego insisteix que l'acord els inclou als dos, excepte a la presència al Patronat de la Fundació de l'Hospital de Figueres.

La portaveu del grup no ho entén de la mateix manera i ha posat sobre la taula que les diferències entre els dos representants del partit a Figueres no són noves.

Per exemplificar-ho, la portaveu ha explicat que el gener de 2013 quan Santi Vila deixa l'alcaldia, el ple de nomenament de Marta Felip, Diego Borrego va votar a favor de la seva candidatura trencant també la disciplina de vot. Això considera que danya la imatge pública «del nostre projecte polític». Afegeix que la mateixa nit de les eleccions «quan es va veure clar que podia formar-se un govern entre la senyora Felip i el senyor Casellas que donava 10 regidors, faltant-se 1 per a la majoria absoluta, el senyor Diego Borrego ja va començar a mostrar una gran ansietat per parlar amb els responsables de CiU i PSC amb intenció d'oferir-se per garnatir la governabilitat de qualsevol projecte que tiressin endavant».

S'haurien succeit una sèrie de reuions entre Casellas, Felip i Borrego, «a l'esquena del PP» i «de les que el partit mai n'ha estat informat» i apunta Borrego es va plantejar passar al grup mixt i entrar al govern.La portaveu del grup creu que l'ha intentat desprestigiar i que va aprofitar el període que ella estava de vacances per negociar l'acord. Assegura que va saber que s'havia signat el document «dues hores abans de lal comissió informativa». Per això ha decidit emprendre les accions i que sigui la direcció qui prengui la decisió. Borrego es mostra tranquil perquè creu que no ha fet res que pugui perjudicar el partit.

Fonts de lal direcció provincial van preferir ahir no fer declaracions a l'espera de poder mantenir una trobada amb les dues parts enfrontades i conèixer a fons els fets i les versions.